Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt delicioase, hranitoare si foarte simple. Reteta aceasta este rapida, iar acoperirea bananelor cu miez de nuca de cocos (coroborata cu folosirea unei temperaturi optime a uleiului) reduce considerabil cantitatea de grasimi ce poate fi absorbita prin prajire.


Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
4-5 banane mediu-coapte
ulei pentru prajit
1 lingura de unt
55 g faina
1/8 lingurita de sare
1 portocala
1 ou, batut
60 ml lapte
120 g miez de nuca de cocos deshidratat
150 g zahar

Instructiuni:
Decojeste bananele, taie-le in jumatate si apoi in sferturi, pe lungime.
Cerne faina si sarea intr-un castron si incorporeaza oul in acest amestec.
Adauga treptat laptele, amestecand ca sa se obtina un aluat gros si omogen.
Incorporeaza 50 g zahar in aluat.
Inmoaie fiecare bucata de banana in aluat, apoi tavaleste-o in miez de nuca de cocos.

Incinge ulei intr-un wok.
Adauga untul si, cand este topit, prajeste bucatile de banane 3-4 minute, pana ce se fac brun-aurii.
Scurge-le de ulei pe prosoape de hartie. Serveste-le calde.

Rade coaja portocalei, apoi stoarce-o.
Pune, intr-o craticioara, sucul de portocala. Adauga coaja rasa si restul de zahar.
Amesteca pana se topeste zaharul si da mixtura in clocot usor. Las-o sa fiarba 1-2 minute.
Aranjeaza bucatile de banana pe farfurii, orneaza cu feliute de portocala si stropeste-le cu sos.