Berbecut cu crusta de Herbes de Provence
Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc la restaurantul “Ginger” pe data de 20.10.2009. Este reteta cea mai dificia, caci este nevoie de o perfecta sincronizare a timpilor de gatit pentru carne si cartofi. Nu este usor sa faci asta pentru 26 de portii, mai ales ca unii prefera carnea rare, altii medium rare, iar ceilalti bine facuta.
Crusta de verdeturi uscate potenteaza gustul carnii si se potriveste foarte bine cu cartofii preparati la cuptor. De obicei, carnea se gateste rare, sau medium rare, ca sa ramana suculenta si frageda.

Bucatarie: franceza
Dificultate: usor
Cantitate: 4-6 portii
Timp de preparare: 5 minute plus marinare
Timp de gatit: 30-45 minute

Ingrediente:
1 kg pulpa de berbecut, fara os, curatata bine de pielite
6 linguri de mustar de Dijon
4 catei mari de usturoi, dati prin razatoare
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat
4 linguri de amestec Herbes de Provence
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de vin rosu
1 kg cartofi curatati si taiati felii

Instructiuni:
Se amesteca bine mustarul cu usturoi, sare, piper, Herbes de Provence si vin. Se adauga treptat uleiul, amestecand continuu.
Se unge carnea cu marinada rezultata. Se acopera si se lasa la marinat minim 1 ora (Cel mai bine peste noapte), in frigider.

Se asaza carnea pe o tava de cuptor si se coace la 170 °C timp de 35-45 de minute, sau pana ce este facuta dupa dorinta si rumenita.

Cartofii se gatesc si ei in cuptor stropiti cu ulei, presarati cu herbes de Provence, sarati si piperati. Se serveste carnea alaturi de cartofi.