Best Western Costel

Ieri am fost invitat la deschiderea oficială a hotelului Best Western Plus Mari Vila. Nu stiu mare lucru despre hoteluri, dar vă pot spune că Best Western este cel mai mare lanţ hotelier din lume (ca număr de unităţi, vreo 4-5000 de hoteluri în întreaga lume). În general, în SUA şi Canada hotelurile Best Western sunt la un nivel, să zicem, modic, dar în unele părţi ale restului lumii, frizează luxul, aşa cum este cazul cu Mari Vila, care are 4 stele bine meritate.

Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre acest hotel, vă pot oferi acest link. Eu vreau doar să vă spun câteva cuvinte despre bucătarul şef al hotelului, amicul meu Costel Clipescu. Ţin mult la Costel nu doar fiindcă este un bucătar foarte bun, ci fiindcă este conştient că are şi limite şi încearcă în mod constant să le depăşească… şi mai şi reuşeşte. Discuţiile cu el îmi sunt dragi, ca şi momentele (rare, din păcate) când gătim împreună.
Alaturi de tovarasul meu de nebunii culinare, Costel Clipescu
Costel al meu a pregătit patru feluri de bufet: afară, în grădina hotelului, ceaune mari cu sarmale, mămăligă şi gulaş – muzica a fost asigurată de un ansamblu popular (chiar popular, fără manele sau alte nenorociri sonore); la parterul hotelului, în restaurant, un bufet internaţional, destul de bogat, situat nu departe de o formaţie care cânta, foarte bine aş zice, evergreen-uri, de la „Santana” la „Vaya con dios”; la etaj se oferea un bufet fin, cu creveţi, foie gras şi alte delicatese, servite în acordurile unui quartet de coarde; în fine, la etajul doi, se ofereau produse de patiserie plus un dj, se pare, destul de priceput. Cu alte cuvinte, cred că fiecare şi-ar fi găsit locul şi plăcerea.
Stapanul ceaunelor, Costel Clipescu
Mă opresc aici cu vorbele, căci sunt convins că veţi afla prin presă şi televizor toate amănuntele despre deschiderea hotelului referitoare la numărul şi calitatea invitaţilor, la diferitele formaţii care au asigurat fondul sonor. Mărturisesc că am stat puţin de vorbă cu Costel (cu greu, căci a trebuit să mişune peste tot şi să-şi „mâne” subalternii, ca lucrurile să iasă cum trebuie) şi soţia sa şi am plecat după vreo 2 ore.
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Acum vă las doar în compania fotografiilor, care nu au nevoie de explicaţii suplimentare. Sper să vă placă.
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Acest preparat, frigarui de creveti cu ananas, a fost inspirat, spre mândria mea, de una dintre retetele mele.


Citeste si articolul →   Tapas - intre adevar si legenda

19 comentarii pe “Best Western Costel

  1. ophelia1983 spune:

    :)…imi place tare mult platoul cu aspect de ” arici”- cel cu frigaruile de rosii, maslina verde si mozarella! …

  2. Nico spune:

    Mancarea este foarte multa si pare a fi buna.
    Doar ca, la ceea felurile romanesti ar fi putut lipsi ceapa verde incrucisata pe platouri.
    No offence!:)

  3. cristi-j spune:

    stiu ca sunt ! hahaha … puteam sa tac dar n-ar fi plictisitor cu atatea „genial , superb , cascada de eleganta , ce idee minunata , ce-mi place … si alte bravo” ? hahaha
    am avut ocazia sa vad pe viu mai multe bufete , banchete , inaugurari iar pozele (ce prezinta ele) nu m-au impresionat suficient , unele imi plac , unele nu , de aceea am spus ca se poate mai bine.
    pe de alta parte , daca aromele si gusturile sunt adevarate , aspectul trece pe planul 2 .

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Mai, erau bune, eu chiar nu am de ce sa fiu carcotas. Nu am gustat chiar din toate, dar tot ce am mancat a fost bun sau foarte bun.

  4. cristi-j spune:

    asta spuneam , ca judecand dupa poze nu pot sa am o imagine corecta iar judecata dupa poze ma face sa spun ca la aspect se putea mai bine , mai ales pentru un hotel de 4 stele la inaugurare .

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Iar esti carcotas. 🙂 Sigur ca oricand se poate mai bine, dar la multe restaurante de 4 si 5 stele din Romania aspectul bucatelor nu este ca aici.

  5. cristi-j spune:

    nu am fost la fata locului asa ca nu pot avea o parere clara , vad ca multi sunt extaziati … doar dupa poze , fara influenta persoanelor si locatiilor si fara importanta contributie a gusturilor , nu sunt chiar incantat , adica se putea mult mai bine . dar asta e doar ca sa nu tac pentru ca parerea se bazeaza pe mult prea putin si oricum ea nu conteaza … hahaha

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Pai daca nu ai fost la fata locului, de unde stii sa nu fii incantat, desi nu ai o parere clara? 🙂 Pana la urma, toti cei care vad pozele judeca doar dupa aspect. Eu pot sa spun ca pentru o masa de 400 de persoane a fost foarte OK si in ce priveste gustul, aroma etc. Sigur, daca se gatea doar pentru 20 de persoane, totul ar fi putut fi, poate, imbunatatit cu 5%, caci s-ar fi lucrat mult mai pe indelete.

  6. simina spune:

    Felicitari bucatarilor. Toata admiratia pentru munca lor. Am intrat si pe site-ul hotelului. Este o ditamai investitia acolo. Sper sa aiba clienti destui.

  7. gratiela spune:

    Miaammmm …..tare aratos si gustos(banuiesc) oppening-ul !!!
    Am o problema cu gatitul pe jos afara !!!!

    Si eu plec luni la Mamaia si voi sta in Best Western Savoy !

    Putea sa ia si reteta cu orez,somon,masline si legume……minunata !….fara hirtie de orez !!!!!!!!!!!!!!!….offf

    • Radu Popovici spune:

      @gratiela: Ei, in oale doar se incalzeau sarmalele si gulasul si erau acoperite. Costel le-a descoperit doar ca sa pot face eu poze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.