Ieri am fost invitat la deschiderea oficială a hotelului Best Western Plus Mari Vila. Nu stiu mare lucru despre hoteluri, dar vă pot spune că Best Western este cel mai mare lanţ hotelier din lume (ca număr de unităţi, vreo 4-5000 de hoteluri în întreaga lume). În general, în SUA şi Canada hotelurile Best Western sunt la un nivel, să zicem, modic, dar în unele părţi ale restului lumii, frizează luxul, aşa cum este cazul cu Mari Vila, care are 4 stele bine meritate.

Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre acest hotel, vă pot oferi acest link. Eu vreau doar să vă spun câteva cuvinte despre bucătarul şef al hotelului, amicul meu Costel Clipescu. Ţin mult la Costel nu doar fiindcă este un bucătar foarte bun, ci fiindcă este conştient că are şi limite şi încearcă în mod constant să le depăşească… şi mai şi reuşeşte. Discuţiile cu el îmi sunt dragi, ca şi momentele (rare, din păcate) când gătim împreună.
Alaturi de tovarasul meu de nebunii culinare, Costel Clipescu

Costel al meu a pregătit patru feluri de bufet: afară, în grădina hotelului, ceaune mari cu sarmale, mămăligă şi gulaş – muzica a fost asigurată de un ansamblu popular (chiar popular, fără manele sau alte nenorociri sonore); la parterul hotelului, în restaurant, un bufet internaţional, destul de bogat, situat nu departe de o formaţie care cânta, foarte bine aş zice, evergreen-uri, de la „Santana” la „Vaya con dios”; la etaj se oferea un bufet fin, cu creveţi, foie gras şi alte delicatese, servite în acordurile unui quartet de coarde; în fine, la etajul doi, se ofereau produse de patiserie plus un dj, se pare, destul de priceput. Cu alte cuvinte, cred că fiecare şi-ar fi găsit locul şi plăcerea.
Stapanul ceaunelor, Costel Clipescu
Mă opresc aici cu vorbele, căci sunt convins că veţi afla prin presă şi televizor toate amănuntele despre deschiderea hotelului referitoare la numărul şi calitatea invitaţilor, la diferitele formaţii care au asigurat fondul sonor. Mărturisesc că am stat puţin de vorbă cu Costel (cu greu, căci a trebuit să mişune peste tot şi să-şi „mâne” subalternii, ca lucrurile să iasă cum trebuie) şi soţia sa şi am plecat după vreo 2 ore.
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Acum vă las doar în compania fotografiilor, care nu au nevoie de explicaţii suplimentare. Sper să vă placă.
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Best Western Plus Mari Vila - inaugurare
Acest preparat, frigarui de creveti cu ananas, a fost inspirat, spre mândria mea, de una dintre retetele mele.