Ieri am fost invitat la deschiderea oficiala a hotelului Best Western Plus Mari Vila. Nu stiu mare lucru despre hoteluri, dar va pot spune ca Best Western este cel mai mare lant hotelier din lume (ca numar de unitati, vreo 4-5000 de hoteluri în întreaga lume). În general, în SUA si Canada hotelurile Best Western sunt la un nivel, sa zicem, modic, dar în unele parti ale restului lumii, frizeaza luxul, asa cum este cazul cu Mari Vila, care are 4 stele bine meritate.
Daca doriti sa aflati mai multe despre acest hotel, va pot oferi acest link. Eu vreau doar sa va spun cateva cuvinte despre bucatarul sef al hotelului, amicul meu Costel Clipescu. Ţin mult la Costel nu doar fiindca este un bucatar foarte bun, ci fiindca este constient ca are si limite si încearca în mod constant sa le depaseasca… si mai si reuseste. Discutiile cu el îmi sunt dragi, ca si momentele (rare, din pacate) cand gatim împreuna.
Costel al meu a pregatit patru feluri de bufet: afara, în gradina hotelului, ceaune mari cu sarmale, mamaliga si gulas – muzica a fost asigurata de un ansamblu popular (chiar popular, fara manele sau alte nenorociri sonore); la parterul hotelului, în restaurant, un bufet international, destul de bogat, situat nu departe de o formatie care canta, foarte bine as zice, evergreen-uri, de la „Santana” la „Vaya con dios”; la etaj se oferea un bufet fin, cu creveti, foie gras si alte delicatese, servite în acordurile unui quartet de coarde; în fine, la etajul doi, se ofereau produse de patiserie plus un dj, se pare, destul de priceput. Cu alte cuvinte, cred ca fiecare si-ar fi gasit locul si placerea.
Ma opresc aici cu vorbele, caci sunt convins ca veti afla prin presa si televizor toate amanuntele despre deschiderea hotelului referitoare la numarul si calitatea invitatilor, la diferitele formatii care au asigurat fondul sonor. Marturisesc ca am stat putin de vorba cu Costel (cu greu, caci a trebuit sa misune peste tot si sa-si „mane” subalternii, ca lucrurile sa iasa cum trebuie) si sotia sa si am plecat dupa vreo 2 ore.
Acum va las doar în compania fotografiilor, care nu au nevoie de explicatii suplimentare. Sper sa va placa.
Acest preparat, frigarui de creveti cu ananas, a fost inspirat, spre mandria mea, de una dintre retetele mele.
:)…imi place tare mult platoul cu aspect de ” arici”- cel cu frigaruile de rosii, maslina verde si mozarella! …
@ophelia: Da, era nostim. Toate erau infipte intr-o… varza invelita in staniol. 🙂
Scuze, nu am editat postul, amn vrut sa spus :la ceea ce pare a fi un platou cu feluri romanesti… Ceapa a fost indiciul.
@Nico: O sa transmit bucatarului. 🙂
Mancarea este foarte multa si pare a fi buna.
Doar ca, la ceea felurile romanesti ar fi putut lipsi ceapa verde incrucisata pe platouri.
No offence!:)
stiu ca sunt ! hahaha … puteam sa tac dar n-ar fi plictisitor cu atatea “genial , superb , cascada de eleganta , ce idee minunata , ce-mi place … si alte bravo” ? hahaha
am avut ocazia sa vad pe viu mai multe bufete , banchete , inaugurari iar pozele (ce prezinta ele) nu m-au impresionat suficient , unele imi plac , unele nu , de aceea am spus ca se poate mai bine.
pe de alta parte , daca aromele si gusturile sunt adevarate , aspectul trece pe planul 2 .
@cristi-j: Mai, erau bune, eu chiar nu am de ce sa fiu carcotas. Nu am gustat chiar din toate, dar tot ce am mancat a fost bun sau foarte bun.
asta spuneam , ca judecand dupa poze nu pot sa am o imagine corecta iar judecata dupa poze ma face sa spun ca la aspect se putea mai bine , mai ales pentru un hotel de 4 stele la inaugurare .
@cristi-j: Iar esti carcotas. 🙂 Sigur ca oricand se poate mai bine, dar la multe restaurante de 4 si 5 stele din Romania aspectul bucatelor nu este ca aici.
nu am fost la fata locului asa ca nu pot avea o parere clara , vad ca multi sunt extaziati … doar dupa poze , fara influenta persoanelor si locatiilor si fara importanta contributie a gusturilor , nu sunt chiar incantat , adica se putea mult mai bine . dar asta e doar ca sa nu tac pentru ca parerea se bazeaza pe mult prea putin si oricum ea nu conteaza … hahaha
@cristi-j: Pai daca nu ai fost la fata locului, de unde stii sa nu fii incantat, desi nu ai o parere clara? 🙂 Pana la urma, toti cei care vad pozele judeca doar dupa aspect. Eu pot sa spun ca pentru o masa de 400 de persoane a fost foarte OK si in ce priveste gustul, aroma etc. Sigur, daca se gatea doar pentru 20 de persoane, totul ar fi putut fi, poate, imbunatatit cu 5%, caci s-ar fi lucrat mult mai pe indelete.
Felicitari bucatarilor. Toata admiratia pentru munca lor. Am intrat si pe site-ul hotelului. Este o ditamai investitia acolo. Sper sa aiba clienti destui.
@simina: S-au investit vreo 10 milioane de euro, din cate am auzit. Si eu sper sa le mearga bine.
Arata bine totul. Radule, bun baiat Costel asta al tau. 🙂
@memphis: Chiar este, sa stii. Foarte bun bucatar, cu foarte multa experienta si cu imaginatie.
Faine pozele!Poate ne inspira la prezentarea retetelor noastre…
@Teo: Da, s-a muncit mult la acele platouri. Chiar aratau bine: frumos colorate, ingenios prezentate…mi-au placut.
Miaammmm …..tare aratos si gustos(banuiesc) oppening-ul !!!
Am o problema cu gatitul pe jos afara !!!!
Si eu plec luni la Mamaia si voi sta in Best Western Savoy !
Putea sa ia si reteta cu orez,somon,masline si legume……minunata !….fara hirtie de orez !!!!!!!!!!!!!!!….offf
@gratiela: Ei, in oale doar se incalzeau sarmalele si gulasul si erau acoperite. Costel le-a descoperit doar ca sa pot face eu poze.