Binevenit, bine servit, bine hranit!

Tulin – restaurant libanez
Str. Pictor Stahi nr. 2, sector 1, Bucuresti

Am mancat, impreuna cu prietenul meu, Sorin, la restaurantul situat in apropierea biroului unde trudesc zilnic. Tulin este un restaurant libanez unde am fost de cateva ori in ultimii doi ani. A fost mereu constant si egal cu el insusi. Face parte din acea categorie de restaurante pe care mi-as dori sa le gasesc pe fiecare strada in Bucuresti: mancare excelenta, serviciu prompt, preturi super-rezonabile.

Din pacate, nu stiu cate sanse de supravietuire are. La ora 17:00 eram singurii clienti in tot restaurantul, desi, repet cu copy & paste ce am spus doua randuri mai sus: mancare excelenta, serviciu prompt, preturi super-rezonabile. Ce ne-am putea dori mai mult de la un restaurant? Desi este criza, toate bombele de fite, cu preturi cat casa, sunt pline ochi, aproape indiferent de ora. Sa inteleg ca romanii sunt atat de snobi incat accepta sa plateasca triplu doar ca sa fie vazuti intr-un anumit loc?

Am citit recent un sondaj despre restaurante, a carui concluzie a fost surprinzatoare: romanii merg la restaurant ca sa fie serviti. Aparent, calitatea mancarii, pretul si atmosfera nu prea conteaza. Nu vi se pare ciudat?

Ei bine, eu fac parte dintre cei pentru care conteaza si acesti parametri. Am, deci, motivele mele sa fac lobby acestui restaurant decent si onest, un loc unde putem lua contact cu una dintre bucatariile exceptionale, cea libaneza, o imbinare fericita de gastronomie mediteraneana si araba.
Preturi? Intre 10 si 30 de RON felul de mancare.
Restaurantul Tulin, specific libanez - Bucuresti
Ce am mancat la Tulin? Falafel, baba ghanoush, salata fatoush, houmous, kebab orfali, lipii calde plus o pasta picanta pentru mine. Daca denumirile nu va spun chiar nimic, dati o fuga pe strada Pictor Stahi si incercati-le. Sau incercati celelalte oferte din meniu, sunt destul de multe.

Citeste si articolul →   Ole, Torito!

Un loc perfect pentru o masa de afaceri, o iesire cu iubita sau, cazul meu, cu un prieten.
Singurul lucru unde ar mai fi de… lucru, este atmosfera. Sigur ca un restaurant gol pare, din start, mai trist decat este in realitate, totusi se poate mai bine, incepand cu tacamurile si terminand cu mobilierul si decoratiunile.

In concluzie: mancarea: 5 puncte, serviciul: 5 puncte, atmosfera: 3 puncte, portii: 5 puncte, pret: 5 puncte. Un binemeritat total de 23 de puncte din 25 posibile. Cum perfectiunea nu exista, iar 23 este foarte aproape de ea, pot recomanda Tulin ca pe un loc unde veti fi bineveniti, bine serviti si bine hraniti. Mai mult, veti pleca si cu minunatul sentiment ca stiti pe ce, si de ce, ati dat banii.

Legenda:
0 puncte: execrabil / scump ca ochii din cap
1 punct: rau / mult prea scump
2 puncte: binisor / cam scump
3 puncte: mediu / pret ok
4 puncte: bine / destul de ieftin
5 puncte: excelent / neasteptat de ieftin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.