Bissara este una dintre mancarurile extrem de populare in Tunisia. Este satioasa, rustica si se serveste fie ca gustare, fie ca fel principal. Aceasta varianta foloseste ouale ca adaus nutritiv si ornamental.
Bissara cu ochiuri
Bucatarie: tunisiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, pisati
3 1/2 linguri de ulei de masline
1 lingura de pasta de rosii
2 rosii, curatate de coaja si de seminte, tocate marunt
4 oua
500 g boabe de fasole fava (bob), din cutie, bine spalate si scurse
sare
piper negru, macinat

Instructiuni:
Se rumeneste ceapa in ulei, intr-o tigaie, timp de 4 minute.
Se adauga usturoiul, se amesteca si se caleste 2 minute.
Se adauga pasta de rosii si se amesteca bine.
Se adauga rosiile tocate, se asezoneaza cu sare si piper; se gateste cca. 5 minute. Se amesteca si se adauga 100 ml apa.
Se adauga boabele de fasole fava si se fierb 4-5 minute, pana se incinge bine.
Se sparg ouale, pe rand, intr-un castronel si apoi se adauga in cratita, unul cate unul. Se acopera cratita cu un capac si se fierb ouale 8 minute. Se scot apoi cu o spumiera.
Se aranjeaza salata de fava pe platouri individuale si se asaza deasupra cate un ochi.