Boierie adevărată

Magazinul Boieresc şi-a deschis, în mod oficial, uşa pentru onor-clientelă. Magazinul Boieresc, a cărui echipă am întâlnit-o anul acesta şi la Vintest şi la târgul „Hai la moşi!”, are acum şi o adresă: Str. Badea Cârţan nr. 42.

Voi încerca să aştern pe „hârtie”câteva considerente. Voi fi prudent, căci nu am la îndemână multe date şi nici nu am reflectat la problemă într-atât încât să am pretenţia ca fac o recenzie amănunţită.
Mai întâi, locul. Amplasamentul nu este grozav, în opinia mea. Strada este oarecum lăturalnică, iar cei din zonă nu par a fi publicul ţintă al magazinului. Sunt convins că managerii se bazează foarte puţin pe cei ce locuiesc în zonă şi mult mai mult pe pasionaţii de gastronomie din tot Bucureştiul. Magazinul este însă cochet şi are personalitate.
Magazinul Boieresc - deschidere
La parter sunt rafturile cu produse, nu multe, este adevărat. Am depistat trei grupe principale de alimente oferite clienţilor: vinuri albe şi roşii (cele mai multe spanioleşti, greceşti şi alsaciene) plus şampanie; trufe şi produse aromatizate cu trufe; grupa numită de mine „diverse” care include: diverse mirodenii (şofran, piper, scorţişoară), preparate tradiţionale (dulceţuri, gemuri, jeleuri, supe cremă, sosuri, miere etc.), cafea, brânzeturi, ulei de măsline etc.
Magazinul Boieresc - deschidere
Îi rog pe cei de la magazin să mă ierte dacă am omis ceva, era atât de multă lume la deschidere, încât este posibil să nu fi fost perfect atent la ceea ce se petrecea în jurul meu. Bun, acesta ar fi parterul.
Magazinul Boieresc - deschidere
Subsolul este mai mare şi mai interesant, decorat ca şi cum s-a vrut să se creeze senzaţia interiorului unui butoi. Acolo se poate găti şi se poate degusta, lucru care s-a şi întâmplat, de altfel, la deschidere.
Vinurile albe şi roşii au fost prezentate de Razvan Avram şi Ana Maria Nazarie, iar produsele aromatizate cu trufe de Radu Rughiniş.
Magazinul Boieresc - deschidere
Zacuştile aromatizate cu trufe au fost preparate – sper să nu greşesc – de Marcela Cosnean, Răzvan Cruceanu a gătit la Thermomix mousse de ficat, vol-au-vent cu cremă de brânză, diverse spune şi creme de smântână şi brânză şi alte delicatese aromatizate tot cu trufe, iar Ramona a oferit, în final, o foarte bună plăcintă cu mere, care, fiind unul dintre deserturile mele preferate, mi-a produs o mare bucurie. Au mai fost oferite brânză cu trufe şi alte bunătăţuri. Corect este să spun că, pe lângă plăcinta cu mere, şi vinurile şi bucatele au fost excelente.
Magazinul Boieresc - deschidere
Aş zice că deschiderea a fost una de bun augur. Lume multă, mese şi pahare pline cu lucruri de calitate, preparate şi servite cu drag. M-am simţit bine, mi-am revăzut unii dintre prieteni şi am cunoscut câteva persoane interesante. Am şi cumpărat o şampanie, iar la următoarea vizită (sper săptămâna viitoare) şofranul şi trufele sunt pe lista mea.
Magazinul Boieresc - deschidere
Ţineţi minte că un astfel de loc, unde să te simţi tratat ca un boier, nu poate exista decât dacă are un public. Nu este de ajuns să ne minunăm ce bunătăţuri sunt pe rafturi; trebuie să le şi cumpărăm. Noi, publicul, avem devoie de magazine boiereşti în aceeaşi măsură în care ele au nevoie de noi. Am zis!


Citeste si articolul →   Pui cu usturoi si arahide

4 comentarii pe “Boierie adevărată

 1. Nelu_A spune:

  Constat cu placere ca este la doi pasi de zona Obor, unde lucrez. Asa incat ma raliez Corinei – este o buna sursa de cadouri de sarbatori. Si nu numai, daca ma impresioneaza pozitiv

 2. Corina spune:

  Arata foarte frumos si ai mare dreptate. Magazinul nu poate exista fara noi. Asa ca eu il tin minte pentru sarbatori, se pot face niste cadouri frumoase de acolo. M-as bucura mult ca magazinul sa reziste.

  • Radu Popovici spune:

   @Corina: Cel mai simplu lucru, ca sa reziste, o data la doua saptamani trebuie sa dam o raita pe acolo si sa cumparam ceea ce ne tenteaza. Daca noi – cei interesati ca astfel de locuri sa existe – nu facem asta, atunci cine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.