Boierie adevarata

Magazinul Boieresc si-a deschis, în mod oficial, usa pentru onor-clientela. Magazinul Boieresc, a carui echipa am întalnit-o anul acesta si la Vintest si la targul „Hai la mosi!”, are acum si o adresa: Str. Badea Cartan nr. 42.

Voi încerca sa astern pe „hartie”cateva considerente. Voi fi prudent, caci nu am la îndemana multe date si nici nu am reflectat la problema într-atat încat sa am pretentia ca fac o recenzie amanuntita.
Mai întai, locul. Amplasamentul nu este grozav, în opinia mea. Strada este oarecum laturalnica, iar cei din zona nu par a fi publicul tinta al magazinului. Sunt convins ca managerii se bazeaza foarte putin pe cei ce locuiesc în zona si mult mai mult pe pasionatii de gastronomie din tot Bucurestiul. Magazinul este însa cochet si are personalitate.
Magazinul Boieresc - deschidere
La parter sunt rafturile cu produse, nu multe, este adevarat. Am depistat trei grupe principale de alimente oferite clientilor: vinuri albe si rosii (cele mai multe spaniolesti, grecesti si alsaciene) plus sampanie; trufe si produse aromatizate cu trufe; grupa numita de mine „diverse” care include: diverse mirodenii (sofran, piper, scortisoara), preparate traditionale (dulceturi, gemuri, jeleuri, supe crema, sosuri, miere etc.), cafea, branzeturi, ulei de masline etc.
Magazinul Boieresc - deschidere
Îi rog pe cei de la magazin sa ma ierte daca am omis ceva, era atat de multa lume la deschidere, încat este posibil sa nu fi fost perfect atent la ceea ce se petrecea în jurul meu. Bun, acesta ar fi parterul.
Magazinul Boieresc - deschidere
Subsolul este mai mare si mai interesant, decorat ca si cum s-a vrut sa se creeze senzatia interiorului unui butoi. Acolo se poate gati si se poate degusta, lucru care s-a si întamplat, de altfel, la deschidere.
Vinurile albe si rosii au fost prezentate de Razvan Avram si Ana Maria Nazarie, iar produsele aromatizate cu trufe de Radu Rughinis.
Magazinul Boieresc - deschidere
Zacustile aromatizate cu trufe au fost preparate – sper sa nu gresesc – de Marcela Cosnean, Razvan Cruceanu a gatit la Thermomix mousse de ficat, vol-au-vent cu crema de branza, diverse spune si creme de smantana si branza si alte delicatese aromatizate tot cu trufe, iar Ramona a oferit, în final, o foarte buna placinta cu mere, care, fiind unul dintre deserturile mele preferate, mi-a produs o mare bucurie. Au mai fost oferite branza cu trufe si alte bunataturi. Corect este sa spun ca, pe langa placinta cu mere, si vinurile si bucatele au fost excelente.
Magazinul Boieresc - deschidere
As zice ca deschiderea a fost una de bun augur. Lume multa, mese si pahare pline cu lucruri de calitate, preparate si servite cu drag. M-am simtit bine, mi-am revazut unii dintre prieteni si am cunoscut cateva persoane interesante. Am si cumparat o sampanie, iar la urmatoarea vizita (sper saptamana viitoare) sofranul si trufele sunt pe lista mea.
Magazinul Boieresc - deschidere
Ţineti minte ca un astfel de loc, unde sa te simti tratat ca un boier, nu poate exista decat daca are un public. Nu este de ajuns sa ne minunam ce bunataturi sunt pe rafturi; trebuie sa le si cumparam. Noi, publicul, avem devoie de magazine boieresti în aceeasi masura în care ele au nevoie de noi. Am zis!

Citeste si articolul →   Fun & Grill

4 comentarii pe “Boierie adevarata

  1. Nelu_A spune:

    Constat cu placere ca este la doi pasi de zona Obor, unde lucrez. Asa incat ma raliez Corinei – este o buna sursa de cadouri de sarbatori. Si nu numai, daca ma impresioneaza pozitiv

  2. Corina spune:

    Arata foarte frumos si ai mare dreptate. Magazinul nu poate exista fara noi. Asa ca eu il tin minte pentru sarbatori, se pot face niste cadouri frumoase de acolo. M-as bucura mult ca magazinul sa reziste.

    • Radu Popovici spune:

      @Corina: Cel mai simplu lucru, ca sa reziste, o data la doua saptamani trebuie sa dam o raita pe acolo si sa cumparam ceea ce ne tenteaza. Daca noi – cei interesati ca astfel de locuri sa existe – nu facem asta, atunci cine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.