Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta extrem de simpla gustare este foarte pe placul meu: se face repede, nu implica „manopera” multa, nu implica tratament termic, iar gustul si aromele sunt extrem de placute, mai ales daca folositi ingrediente de buna calitate.

Rosiile suculente se potrivesc foarte bine cu branzeturile si ierburile, usturoiul si coaja rasa de lamaie vin cu accente savuroase de aroma si gust, iar uleiul de masline extra virgin desavarseste acest intreg delicios.

Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
200 g branza mascarpone
100 g branza Parmesan, proaspat rasa
1/2 lingurita de fulgi de ardei iute, sau boia iute (optional)
sare
piper alb, macinat
2 catei de usturoi, rasi fin
coaja rasa de la 1 lamaie
1 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
1 legatura de marar proaspat, tocat marunt
2 rosii, taiate rondele groase de 7-8 mm
ulei de masline extra virgin, pentru servit
frunze de rucola (sau radicchio, valeriana, spanac tanar ori laptuca), pentru servit

Instructiuni:
Se prepara gremolata. Se amesteca patrunjelul si mararul tocat cu coaja de lamaie si usturoi. Se intinde amestecul pe o planseta de tocat.

Se combina intr-un castron mare, amestecand bine cu o furculita, branzeturile cu sare, piper, si fulgi de ardei iute. Se modeleaza mixtura sub forma de bulete, de dimensiunea unei nuci.

Se rostogolesc buletele de branza prin mmixtura gremolata pana se acopera uniform.

Se asaza fiecare nuca de branza pe o rondea de rosie, se stropeste cu ulei de masline, se presara cu rucola si se servesc.

Nota:
Detalii despre gremolata gasiti aici.