Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit, este gustoasa, usor de facut si destul de rapida. Preparata ingrijit si dichisita cum trebuie, poate fi folosita si la mesele festive.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute + racire
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
150 g cascaval Delaco „Sofia”, ras fin
120 g crema de branza „Ceva Bun” cremos
3-4 linguri de pesto, preferabil preparat in casa
piper negru, proaspat macinat
2 rosii, taiate rondele
frunze de busuioc, pentru servit
2 lingurite de seminte de pin, pentru servit
paine proaspata, cu coaja crocanta, pentru servit

Instructiuni:
Se combina intr-un castron mare trei sferturi din cascavalul ras cu 2 linguri de pesto si jumatate din crema de branza. Se adauga apoi, treptat, restul de crema de branza pana ce compozitia capata consistenta amestecului de la chiftele. Se asezoneaza cu piper.
Daca va mai ramane crema de branza, pastrati-o pentru alta reteta. Rezista cateva zile in frigider.

Cu mainile umede, se modeleaza bile de dimsneiunea pe care o doriti. Ale mele au fost, in final, cam mari (intre o nuca si o caisa); va recomand dimensiunea unei nuci medii,cam doua imbucaturi. Se asaza bilele pe o farfurie mare si se transfera in frigider, minim 20 de minute.

Se scot buletele din frigider si se tavalesc prin restul de cascaval ras. Se pune cate o jumatate de lingurita de pesto pe un platou rece, la cativa centimetri una de alta. Peste pesto se asaza cate o buleta. Langa ea se pune o jumatate de rondela de rosie. Se presara semintele de pin si se orneaza cu frunze de busuioc.
Se servesc buletele ca gustare la pranz, sau ca mic dejun ori cina usoara, cu paine proaspata, alaturi de un pahar de vin alb, sec si rece.