Bunele maniere la masa – partea 7

DESERTURI
Patiseria
De obicei, tartele de fructe se mananca cu furculita. Daca vi se serveste tarta impreuna cu o furculita si o lingurita de desert, folositi furculita pentru a tine tarta, si lingurita pentru a o taia si a duce bucatile la gura.

Placinta se mananca cu furculita.
Daca vi se serveste o prajitura cu crema si foetaj (cum ar fi mille feuilles sau cremsnit), este recomandabil sa folositi furculita, nu mana, ca sa impiedicati crema sa curga.

Pere fierte in sirop
Se mananca cu lingura si furculita. Furculita se foloseste pentru a tine para, iar lingura pentru a taia fructul in bucati mici, cat o inghititura. Daca nu se ofera furculita, rotiti fructul cu mana pentru a putea ajunge la toata pulpa. Cotorul se lasa pe farfurie, si se termina siropul cu ajutorul lingurii.

Sorbet
Sorbetul este un desert compus in principal din piure de fructe inghetat, uneori si alcool; spre deosebire de inghetata, nu contine lapte. Se serveste uneori intre aperitiv si felul principal, pentru a curata palatul si a elibera papilele gustative.
Daca este servit ca insotitor pentru un fel cu carne, se mananca cu furculita. Daca este servit ca desert, folositi lingurita de desert.

(sfarsit)

In aceeasi serie de articole:
Bunele maniere la masa – partea 1
Bunele maniere la masa – partea 2
Bunele maniere la masa – partea 3
Bunele maniere la masa – partea 4
Bunele maniere la masa – partea 5
Bunele maniere la masa – partea 6


Citeste si articolul →   Concurs 2013: Comentezi şi câştigi!

5 comentarii pe “Bunele maniere la masa – partea 7

  1. speranta spune:

    Da,intradevar. invatam asta e.multumesc. imi cer scuze ca scriu aici dar nu stiu unde. de ex.sa-mi fie mai usor cum fac sa ma abonez prin e mail ca ma tot uit si nu gasesc? sarut mana. si scuzele de rigoare.

  2. speranta spune:

    Multumesc.unele elemente le stiam dar tarta nu stiam ca trebui cu furculita.am de invatat, mama m-a invatat cum sa pun tacamurile ,farfuria cat sa aive distanta de la marginea mesei,si unele tacamuri pt.ce sunt.dar tot mai am de invatat.multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.