DESERTURI
Patiseria
De obicei, tartele de fructe se mananca cu furculita. Daca vi se serveste tarta impreuna cu o furculita si o lingurita de desert, folositi furculita pentru a tine tarta, si lingurita pentru a o taia si a duce bucatile la gura.

Placinta se mananca cu furculita.
Daca vi se serveste o prajitura cu crema si foetaj (cum ar fi mille feuilles sau cremsnit), este recomandabil sa folositi furculita, nu mana, ca sa impiedicati crema sa curga.

Pere fierte in sirop
Se mananca cu lingura si furculita. Furculita se foloseste pentru a tine para, iar lingura pentru a taia fructul in bucati mici, cat o inghititura. Daca nu se ofera furculita, rotiti fructul cu mana pentru a putea ajunge la toata pulpa. Cotorul se lasa pe farfurie, si se termina siropul cu ajutorul lingurii.

Sorbet
Sorbetul este un desert compus in principal din piure de fructe inghetat, uneori si alcool; spre deosebire de inghetata, nu contine lapte. Se serveste uneori intre aperitiv si felul principal, pentru a curata palatul si a elibera papilele gustative.
Daca este servit ca insotitor pentru un fel cu carne, se mananca cu furculita. Daca este servit ca desert, folositi lingurita de desert.

(sfarsit)

In aceeasi serie de articole:
Bunele maniere la masa – partea 1
Bunele maniere la masa – partea 2
Bunele maniere la masa – partea 3
Bunele maniere la masa – partea 4
Bunele maniere la masa – partea 5
Bunele maniere la masa – partea 6