Aceasta reteta are si varianta video.

Iata o modalitate clasica de a adauga unui piept de pui, mai fad, o umplutura delicioasa, plina de gust si arome. Reteta este foarte simpla si rapida.



Bucatarie: italiana
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 de minute

Ingrediente:
400 g amestec de legume taiate bucatele (cartofi, broccoli, ardei grasi, praz)
3-4 linguri de ulei de masline
1-2 linguri de ulei de orez
1 lingura de suc de lamaie
sare
piper negru, proaspăt măcinat
2 jumatati de piept de pui(circa 350 g in total), dezosati, fara piele
4 căţei de usturoi, rasi
2 linguri de branza ricotta (sau alta branza grasa si nesarata)
1 ceapa verde, tocata
cateva frunze proaspete de busuioc, taiate fasiute
frunze proaspete de busuioc, pentru servit
4-5 g roşii-uscate-la-soare, îmbuteliate în ulei, bine scurse
100 g frunze de salata (laptuca, spanac tanar, rucola, valeriana etc.)

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 150 °C. Se aranjeaza legumele (cartofi, ardei gras, broccoli, praz) într-o tavă de copt mare, pe un singur strat. Se asezoneaza cu sare şi piper si se stropesc cu ulei de masline. Se coc circa 20 de minute, până sunt aurii şi fragezi.

Se amesteca intr-un castron branza ricotta cu sare, piper, usturoi, busuioc si rosii-uscate-la-soare. Se umplu cu buzunarele de pui cu aceasta mixtura.

Între timp se pun pieptii de pui pe o suprafaţă curată. Cu un cuţit ascuţit se deschide un buzunar în fiecare dintre ele.

Se prajesc buzunarele de pui 3 minute pe fiecare parte, în ulei de orez, într-o tigaie mare, până ce carnea este făcuta. Se serveste carnea cu cartofi rumeniţi şi cu o mixtura de ceapa verde, busuioc si valeriana, stropita cu putin ulei de masline si suc de lamaie si asezonata cu sare si piper negru, proaspat macinat.