Buzunare de pui cu rosii-uscate-la-soare

Aceasta reteta are si varianta video.
Iata o modalitate clasica de a adauga unui piept de pui, mai fad, o umplutura delicioasa, plina de gust si arome. Reteta este foarte simpla si rapida.


Bucatarie: italiana
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 de minute
Ingrediente:
400 g amestec de legume taiate bucatele (cartofi, broccoli, ardei grasi, praz)
3-4 linguri de ulei de masline
1-2 linguri de ulei de orez
1 lingura de suc de lamaie
sare
piper negru, proaspat macinat
2 jumatati de piept de pui(circa 350 g in total), dezosati, fara piele
4 catei de usturoi, rasi
2 linguri de branza ricotta (sau alta branza grasa si nesarata)
1 ceapa verde, tocata
cateva frunze proaspete de busuioc, taiate fasiute
frunze proaspete de busuioc, pentru servit
4-5 g rosii-uscate-la-soare, îmbuteliate în ulei, bine scurse
100 g frunze de salata (laptuca, spanac tanar, rucola, valeriana etc.)
Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 150 °C. Se aranjeaza legumele (cartofi, ardei gras, broccoli, praz) într-o tava de copt mare, pe un singur strat. Se asezoneaza cu sare si piper si se stropesc cu ulei de masline. Se coc circa 20 de minute, pana sunt aurii si fragezi.
Se amesteca intr-un castron branza ricotta cu sare, piper, usturoi, busuioc si rosii-uscate-la-soare. Se umplu cu buzunarele de pui cu aceasta mixtura.
Între timp se pun pieptii de pui pe o suprafata curata. Cu un cutit ascutit se deschide un buzunar în fiecare dintre ele.
Se prajesc buzunarele de pui 3 minute pe fiecare parte, în ulei de orez, într-o tigaie mare, pana ce carnea este facuta. Se serveste carnea cu cartofi rumeniti si cu o mixtura de ceapa verde, busuioc si valeriana, stropita cu putin ulei de masline si suc de lamaie si asezonata cu sare si piper negru, proaspat macinat.

13 comentarii pe “Buzunare de pui cu rosii-uscate-la-soare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.