Buzunare de pui cu sunca si Parmesan

Buzunare de pui cu sunca si Parmesan
Va propun astazi ceva mai clasic, dar este tot o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si puncteaza mult la gust si aroma. Carnea de pui, mai fara savoare de felul ei, primeste ceea ce-i lipseste de la umplutura de sunca si branza Parmesan. Preparatul este potrivit si pentru mesele in familie, si pentru cele la care aveti invitati, caci sta bine si la capitolul aspect.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
2 jumatati de piept de pui, circa 350 g in total
sare
piper negru, proaspat macinat
2 linguri de ulei de masline extra virgin
4-5 felii de sunca de Parma (circa 50 g in total), tocata
75 g branza Parmesan, proaspat rasa
6 frunze proaspete de busuioc
2 catei de usturoi, tocati foarte marunt
60 g brandy
cateva frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

Instructiuni:
Se practica o despicatura, ca un buzunar, in cele doua jumatati de piept de pui. Se deschid buzunarele si se presara cu sare si piper.
Se combina jumatate din sunca tocata cu jumatate din cantitatea de Parmesan ras. Se indeasa aceasta mixtura in buzunarele de pui, apoi se adauga in fiecare cateva frunze de busuioc. Se inchid buzunarele fixandu-le cu cate 2-3 scobitori.

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga in tigaie pieptii de pui si se prajesc cate 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mic-mediu, pana ce carnea este facuta si rumenita. Se scot pieptii si se lasa sa se odihneasca 5 minute, pe un grilaj metalic, acoperiti lejer cu o bucata de folie de aluminiu.

Citeste si articolul →   Pe scurt despre goda masala

Intre timp se adauga in tigaie usturoiul si se gateste 1-2 minute. Se adauga brandy-ul si se da mixtura in clocot, amestecand cu o spatula si racaind tigaia de sedimentele caramelizate lasate de carne. Se sareaza si se pipereaza si se fierbe 2-3 minute, pana ce se evapora cea mai mare parte din lichid. Se adauga restul de sunca tocata si se amesteca bine. Se gateste sunca 2-3 minute. Se servesc buzunarele de pui alaturi de mixtura de sunca, presarate cu restul de Parmesan ras si ornate cu frunze proaspete de busuioc.


13 comentarii pe “Buzunare de pui cu sunca si Parmesan

  1. RamonaA spune:

    Sunã bine!
    Sãptãmâna trecutã am pregãtit piept de curcan, dar tip snitel pe care l-am umplut cu bacon si frunze de menta.
    A avut succes 🙂
    Am busuioc proaspãt asa cã abia astept sã incerc si reteta asta.
    Sunca de Parma este presunto( smocked ham) nu?

  2. cristi-j spune:

    poate nu stiu eu bine . si poate lumea nu citeste cu atentie . si de fapt fiecare poate pune ce are sau ce vrea .
    pe scurt , eu stiu ca sunca de parma si sunca san daniele se numesc prosciutto , provin din pulpa de porc si sunt de obicei ne-gatite si ne-afumate si sunt asemanatoare . pancetta e altceva , poate fi numita bacon italian , provine din burta de porc si e ne-gatita si ne-afumata . sunca de praga e din pulpa de porc , poate fi cu sau fara os si e gatita si putin afumata . si daca reteta e trecuta la italiene , teoretic nu prea vad de unde a aparut in discutie sunca de praga . sa fie poate neatentia si confuzia intre parma si praga sau poate un inlocuitor mai usor de gasit (si mai ieftin) .
    scuze , am simtit nevoia unor clarificari dar altfel cred ca reteta functioneaza cu multe feluri de sunca .

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Sunca de Praga a aparut in discutie ca exemplu de sunca ce se gaseste mai mult sau mai putin greu, si care ar putea fi folosita ca umplutura in aceasta reteta. Sau asta cred ca a fost motivul Corinei. In rest, asa este, reteta functioneaza cu orice fel de sunca. Mircea a propus o varianta cu bacon, dar eu prefer o umplutura mai putin grasa. De aceea am venit si cu varianta pancetta/San Daniele.

  3. cristi-j spune:

    banuiesc ca merge cu ambele dar intre prosciutto si sunca de praga e totusi oarece diferenta iar daca tot e trecuta la retete italiene parca ar fi vorba de prosciutto .

  4. mircea spune:

    Imi plac retetele astea, de tip buzunare. Sunt simple si arata bine. Am o intrebare: nu ar fi fost mai bun niste bacon sau slaninuta, in fine ceva putin mai gras in loc de sunca de Praga?

    • Radu Popovici spune:

      @mircea: Isteria asta cu grasimile si mancatul sanatos se pare ca m-a contaminat si pe mine putin, caci cred ca doar bacon, chiar si in aceasta umplutura cantitativ mica, nu face foarte bine. De fapt, cred ca un amestec de pancetta cu sunca San Daniele ar fi fost cea mai buna varianta, si ca suculenta si ca savoare. Este relativ greu sa gatesti gustos fara putina grasime.
      Oricum nu am avut la indemana nici pancetta, nici San Daniele. Sunt mai greu disponibile in general (si destul de scumpe), asa ca am folosit ingrediente mai lesne de gasit pentru oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.