Buzunare de pui cu sunca si Parmesan
Va propun astazi ceva mai clasic, dar este tot o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si puncteaza mult la gust si aroma. Carnea de pui, mai fara savoare de felul ei, primeste ceea ce-i lipseste de la umplutura de sunca si branza Parmesan. Preparatul este potrivit si pentru mesele in familie, si pentru cele la care aveti invitati, caci sta bine si la capitolul aspect.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
2 jumatati de piept de pui, circa 350 g in total
sare
piper negru, proaspat macinat
2 linguri de ulei de masline extra virgin
4-5 felii de sunca de Parma (circa 50 g in total), tocata
75 g branza Parmesan, proaspat rasa
6 frunze proaspete de busuioc
2 catei de usturoi, tocati foarte marunt
60 g brandy
cateva frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

Instructiuni:
Se practica o despicatura, ca un buzunar, in cele doua jumatati de piept de pui. Se deschid buzunarele si se presara cu sare si piper.
Se combina jumatate din sunca tocata cu jumatate din cantitatea de Parmesan ras. Se indeasa aceasta mixtura in buzunarele de pui, apoi se adauga in fiecare cateva frunze de busuioc. Se inchid buzunarele fixandu-le cu cate 2-3 scobitori.

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga in tigaie pieptii de pui si se prajesc cate 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mic-mediu, pana ce carnea este facuta si rumenita. Se scot pieptii si se lasa sa se odihneasca 5 minute, pe un grilaj metalic, acoperiti lejer cu o bucata de folie de aluminiu.

Intre timp se adauga in tigaie usturoiul si se gateste 1-2 minute. Se adauga brandy-ul si se da mixtura in clocot, amestecand cu o spatula si racaind tigaia de sedimentele caramelizate lasate de carne. Se sareaza si se pipereaza si se fierbe 2-3 minute, pana ce se evapora cea mai mare parte din lichid. Se adauga restul de sunca tocata si se amesteca bine. Se gateste sunca 2-3 minute. Se servesc buzunarele de pui alaturi de mixtura de sunca, presarate cu restul de Parmesan ras si ornate cu frunze proaspete de busuioc.