Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu este inventata de mine cap-coada, caci este extrem de greu sa mai faci asta astazi (poate doar daca esti genial, ceea ce nu este cazul meu); este doar o varianta personala a unei retete des intalnite in bucataria traditionala europeana.
Va garantez ca este absolut delicioasa si indeajuns de aratoasa si de surprinzatoare ca sa aveti succes cu ea. In plus, mai este si simpla, si rapida, ceea ce nu este de lepadat pe canicula asta.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
4 felii de muschi file de porc (circa 350-400 g in total), groase de 1,5-2 cm
60 g branza albastra, maruntita
1 lingurita de pasta de ardei iute
4 felii de mar, taiate cubulete
2 lingurite de zahar
1 cubulet de unt
4 linguri de ulei de masline extra virgin
cateva frunze de busuioc, rupte bucatele
1 lingura de otet balsamic
sare
piper negru, proaspat macinat
foi mixte de salata verde, rupte bucatele
Instructiuni:
Se incinge o tigaie mica, la foc mic-mediu. Se adauga untul si se topeste. Cand este incins, se caramelizeaza bucatile de mar cu zahar timp de 2-3 minute, amestecand cu grija.
Se combina intr-un castronel branza albastra cu pasta de ardei iute. Se adauga bucatile de mar caramelizate si busuiocul si se amesteca.
Se despica feliile de carne (atentie, nu total!), ca sa formeze niste buzunare. Se indeasa in aceste despicaturi mixtura de mar si branza. Pentru mai multa siguranta se securizeaza buzunarele cu scobitori.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc buzunarele de porc, la foc mic-mediu, circa 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce sunt facute si rumenite dupa dorinta.
Intre timp se pune intr-un castron salata verde. Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu ulei si otet balsamic. Se amesteca.
Se serveste carnea alaturi de salata verde si de un vin alb, sec si rece, in pahare aburite.
Clarificare: In titlul acestei retete cuvantul “savuros” este folosit in sensul pe care eu il cred mai potrivit, adica “aromat si gustos”, nu in cel dat de DEX, care asociaza savoarea doar cu gustul.
iarasi vad carne? Salivez continuu…..:)
imi lasa gura apa, tre sa incerc treaba asta, foarte simpatica ideea de buzunare ! (desigur ma gandesc sa le umplu cu… diverse, sa vedem ce iese)
/sigh…si cat AM INCERCAT sa ma concentrez pe articolu despre daikon…… :))
@Anne: Trebuie sa incerci mai mult, nu te da batuta asa usor. 🙂
Ne rãsfeti cu bucãtãria francezã…yummy…
Am sã fac cu snitele de curcan , de care branzã ati folosit?
@Ramona: Orice branza cu mucegai albastru sau verde.