Cacik – Supa rece de castraveti cu iaurt

Cacik - Supa rece de castravete cu iaurt
Este o reteta perfecta pentru zilele calde de vara si, halal sa ne fie, nu ducem de loc lipsa de ele. Cred ca oricui ii vine greu sa dea drumul la aragaz cand afara sunt aproape 40 °C. Combinatia de iaurt cu castraveti si marar (sau menta) este una recunoscuta pentru imbinarea perfecta de gusturi si pentru efectul racoritor asupra organismului. Nu este de mirare ca diverse variante ale acestei combinatii se servesc in tari supuse „asaltului” caldurii: Grecia, Turcia, India, Iran, Irak, Liban, Siria etc.

Bucatarie: turceasca
Dificultate: usor
Cantitate: 10 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
5 castraveti medii
1 kg iaurt gros (cel mai bine un amestec de iaurt de oaie si bivolita)
6 catei de usturoi, tocati
2 cani cu apa
1/4 cana cu ulei de masline
boia (iute sau dulce, dupa gust)
marar proaspat
sare
piper

Instructiuni:
Se curata castravetii in dungi alternative, se taie pe lungime in 4-8 bucati, apoi se taie bucatele mici. Se amesteca cu iaurtul intr-un vas mai mare. Se adauga usturoi, sare si piper si se amesteca bine. Amestecand continuu, se adauga apa treptat, cate putin.
Se toarna deasupra uleiul de masline si se decoreaza cu marar si boia.


Citeste si articolul →   Salata Olivier

9 comentarii pe “Cacik – Supa rece de castraveti cu iaurt

  1. Carmen-Ana spune:

    este foarte racoritoare vara. eu o pregatesc cu mai putin iaurt,predomina castravetii si o ornez cu bilute mici din branza si menta

  2. Amalia spune:

    Mmmm! O bunatate, bunicul facea varianta armeneasca – Tahnaboor – doar ca folosea putin orez,menta si fara castraveti. Am preparat-o si eu de cateva ori, pentru zilele calduroase e minunata. Pentru ca tot am dat peste ea am s-o gatesc in weekend. Pentru felul doi mai scotocesc pe blog, sunt atat de multe si variate incat imi este greu sa ma decid, am sa-i intreb si pe ai mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.