Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, ci, neasteptat pentru mine, din Germania. Se vede ca dragostea germanilor pentru carnati este atat de mare, incat au experimentat cele mai neasteptate combinatii. Asa au aparut acesti Currywurst, care au devenit in timp un preparat cheie al bucatariei germane din zona oraselor Berlin si Hamburg.


Exista multe variante de currywurst, iar eu am ales-o, probabil, pe una dintre cele mai ciudate. Cand am vazut alaturarea de curry si frisca lichida intr-o reteta de carnati, am fost extrem de curios, iar curiozitatea mi-a fost rasplatita, caci carnatii cu curry, in varianta adaptata de mine, au iesit deliciosi.

Culoarea galbuie a carnatilor se datoreaza curcumei, o mirodenie care, pe langa aroma si gust, aduce in aceasta reteta si un plus de culoare. Folositi, dupa gustul dvs., un amestec curry mai mult sau mai putin iute.
Mai multe amanunte despre Currywurst si despre istoria lor gasiti aici.

Bucatarie: germana
Dificultate: usor
Cantitate: 1,3 kg
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 kg pulpa de porc
250 g slanina
2 linguri de curcuma
1 lingura de amestec de mirodenii curry
1 lingura de boia dulce
1/2 lingurita de fulgi de ardei iute
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper alb
120 ml frisca lichida

Instructiuni:
Se taie carnea fasiute late de circa 2 cm, ca sa poata fi antrenate mai usor de melcul masinii. Slanina se toaca mai grosier, folosind un satar sau un cutit mare de bucatarie. Se trece carnea prin masina de tocat, utilizand sita de tocare medie.

Se amesteca tocatura cu celelalte ingrediente.
Se fixeaza matele de porc pe tulumba masinii si se umplu cu mixtura de carne. Se rasucesc apoi carnatii dupa dimensiunea care va convine, sau lasati doar un singur carnat mare.
Se agata carnatii intr-un loc uscat, bine aerisit si racoros, de preferinta la o temperatura sub 3-4°C, si se lasa pana a doua zi, sa se usuce si sa se scurga putin.
Se pot gati imediat, sau se transfera in congelator, pentru o folosire ulterioara.