Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si prin gustul picant-aromat, datorat ardeilor iuti si piperului. Astfel de carnati merg bine cu bere lager, sau cu un vin rosu demisec ori demidulce.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 1,3 kg
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 kg pulpa de porc
250 g slanina de porc
2-3 lingurite de sare
1 lingura de boia dulce
3/4 lingura de seminte de fenicul, pisate
1/2 lingura de seminte de anason, pisate
1/2 lingurita de piper alb, pisat
1/2 lingurita de piper negru, pisat
1/2 lingurita de fulgi de ardei iute
1 lingura de frunze proaspete de fenicul, tocate marunt
3-4 linguri de vin rosu demisulce, sau vermut rosu

Instructiuni:
Se taie carnea de porc fasiute late de circa 2 cm, ca sa poata fi antrenata mai usor de melcul masinii. Slanina se toaca, folosind un satar sau cutit de bucatarie, cubulete de 1 cm.
Se trece carnea prin masina de tocat, utilizand sita de tocare medie. Se amesteca tocatura cu slanina si celelalte ingrediente.

Se fixeaza matele de porc pe tulumba masinii si se umplu cu mixtura de carne. Se rasucesc apoi carnati dupa dimensiunea care va convine, sau se lasa carnatul mare, cat este matul, ca o spirala.
Se agata carnatii si se lasa pana a doua zi, sa se usuce si sa se scurga putin, intr-un loc bine aerisit si racoros.
Se gatesc apoi imediat, se usuca sau se transfera in congelator, pentru o folosire ulterioara.