Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta a fost adusa initial de spanioli, fiind adaptata de-a lungul timpului la ingredientele locale. Termenul “chaurice” este similar cu “chorizo”, acesti din urma carnati servind, probabil, ca sursa initiala de inspiratie.
Am ales o varianta de reteta de carnati chaurice in care asezonarea este robusta si complexa; aromele de usturoi si ardei iute se combina cu cele ale mirodeniilor si ierburilor aromate, insotite de savoarea puternica si caracteristica a fumului lichid. Gustul este aromat, afumat si picant.

Acesti carnati se simt bine insotiti de fasole alba sau rosie, dar pot fi serviti si cu oua si cartofi gatiti in toate felurile.

Bucatarie: creola
Dificultate: usor
Cantitate: 1,3 kg
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 kg pulpa de porc
250 g slanina
1/2 ceapa
1 lingura de pasta de usturoi
2 lingurite de sare
1/2 lingurita de piper negru
1 lingurita de fulgi de ardei iute
1 lingura de boia dulce
1/2 lingurita de macis
1/2 lingurita de ienibahar
1 lingurita de cimbru uscat
1 lingurita de salvie uscata
1 lingura de fum lichid
6 linguri de vin rosu

Instructiuni:
Se taie carnea fasiute late de circa 2 cm, ca sa poata fi antrenate mai usor de melcul masinii. Slanina se toaca mai grosier, folosind un satar sau un cutit mare de bucatarie. Se trece carnea prin masina de tocat, utilizand sita de tocare medie. Se face acelasi lucru cu ceapa. Se amesteca tocatura cu celelalte ingrediente.

Se fixeaza matele de porc pe tulumba masinii si se umplu cu mixtura de carne. Se rasucesc apoi carnatii dupa dimensiunea care va convine.
Se agata carnatii si se lasa pana a doua zi, sa se usuce si sa se scurga putin, intr-un loc bine aerisit si racoros, de preferinta la o temperatura sub 3-4°C
Se gatesc apoi imediat, se afuma, sau se transfera in congelator, pentru o folosire ulterioara.