Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob rotund, lipicios, limeta si sos de peste. Ingredientele sunt exotice, dar nu de neatins. Cu putin noroc le puteti gasi in supermarketuri si nici macar nu sunt scumpe.
Carnatii de fata sunt picanti si plini de aroma, satiosi dar deloc grei, deliciosi gatiti pe gratar, in tigaie sau la cuptor. Aromele citrice si picante ii fac sa fie “simpatici” chiar si pe timp de vara, asa ca aveti oricand ocazia sa le dati o sansa.
Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 1,3 kg
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 0
Ingrediente:
1 kg pulpa de porc
1 lingura de pasta de usturoi
1 cana cu orez cu bob rotund, fiert
1 lingurita de sare
1 lingura de pasta de curry rosu
2 cm bucata de ghimbir, ras
3 linguri de suc de limeta
2 linguri de sos de peste (sau sos de soia)
2 linguri de frunze de coriandru proaspete
Instructiuni:
Se taie carnea fasiute late de circa 2 cm, ca sa poata fi antrenate mai usor de melcul masinii. Se trece carnea prin masina de tocat, utilizand sita de tocare medie. Se amesteca tocatura cu celelalte ingrediente.
Se fixeaza matele de porc pe tulumba masinii si se umplu cu mixtura de carne. Se rasucesc apoi carnatii dupa dimensiunea care va convine.
Se agata carnatii si se lasa pana a doua zi, sa se usuce si sa se scurga putin, intr-un loc bine aerisit si racoros, de preferinta la o temperatura sub 3-4°C
Se gatesc apoi imediat, se afuma, sau se transfera in congelator, pentru o folosire ulterioara.
Arata tare bine, precis sunt gustosi, altceva decat ai nostri traditionali. Mi-ar placea sa incerc, nu e imposibil, cred ca as gasi si la noi ingredientele. Felicitari pt retetele tale inedite pt mine, dar poate si pt multi din vizitatorii acestui site.
@maria elena: Exista in lume sute sau chiar mii de tipuri de carnati. Fiecare cultura culinara are cel putin 2-3 carnati deosebiti cu care se poate lauda. Am inceput sa ma interesez de carnati acum 3-4 luni si am ramas uimit de ce am descoperit.