Mă tot lăudam că am demarat mai multe proiecte culinare. Probabil unii dintre dvs. erau curioşi care sunt acestea. Lucrurile se mişcă greu, mai ales din lipsă de timp, căci pe lângă aceste proiecte mai am vreo 3 servicii (plus o familie care are nevoie de atenţia mea), dar, cum sunt tenace şi încăpăţânat, iată că unele dintre ele încep să se urnească.

Am realizat în colaborare cu un partener câteva cărţi culinare digitale interactive (adică, pe “româneşte”, e-cook-books 🙂 ). Acestea sunt “Bucătărie chinezească”, “Bucătărie indiană”, “Ne jucăm şi mâncăm”, o carte de reţete pentru copii, abordată într-un stil mai non-conformist, şi “Salate”.

Din câte cunosc eu, este primul proiect de acest gen realizat în România şi unele dintre puţinele despre care ştiu că există pe plan mondial. Acestea cărţi conţin reţete gătite de mine, fotografiate pas cu pas şi explicate în detaliu, dar nu numai. Fiecare astfel de carte interactivă are câteva aplicaţii utile: motor de căutare, glosar de termeni culinari, substituenţi pentru ingredientele mai greu de procurat, descrieri ale bucătăriilor etnice, toate acestea fiind bogat ilustrate. Între toate materialele ce formează conţinutul se poate naviga uşor, ca într-un site. Reţetele sunt expuse foarte clar, conţin multe sfaturi şi idei pe lângă lista de ingrediente şi instrucţiuni, şi se pot tipari usor pe orice imprimanta.

Alegerea bucătăriilor chinezească şi indiană nu a fost întâmplătoare, ele figurând pe locurile 1 şi 3 în sondajul de opinie încheiat în urmă cu câteva zile. De asemenea, cărţi similare despre bucătăria italiană (locul 2) şi cea thailandeză (locul 4), ca şi una cu reţete din pasăre se află deja într-un stadiu avansat.

Pentru achiziţionarea cărţilor se poate opta între două modalităţi de plată: SMS sau Card, soluţia de plată prin card fiind realizată prin Gecad Epayment. Pretul de achiziţie al produselor porneşte de la 2 Euro+TVA pentru cartea de reţete de salate (descărcabilă în format .pdf), respectiv 4 Euro + TVA pentru celelalte (descărcabile în format .exe). Pornind de la fiecare al doilea produs comandat, se aplică o reducere de 50%.

Amănunte mai multe şi un demo al fiecărei cărţi găsiţi aici.

Multe şi sincere mulţumiri prietenilor din blogosfera culinară care mă ajută să promovez acest proiect. Iată numele lor mai jos şi sper ca lor să li se alăture şi alţii în timp cât mai scurt:
Adi Hădean
Andrei Crivăţ
Bianca
bucataras.ro
Cristian Borod
Cristian Roman
Dana Tudor
Emanuel Ciocu
Emil Tamaş
Laura Adamache
Lili Toma
Marcel Iorga
Monica Rosu
Miha Simiuc
Radu Dumitru
Sabina Baboi
Sylvia Boutiere
Simona Haliga