Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea si gustul delicat al branzei Chavroux, distribuita pe piata noastra de Delaco.
Savoarea preparatului este completata de uleiul de masline extra virgin si de un pic de fulgi de ardei iute. Patrunjelul proaspat, tocat marunt, vine cu o pata de culoare si cu un plus de aroma.

Chavroux este o branza moale si cremoasa, preparata din lapte de capra. Este un produs nou, intrat pe piata abia in 1985 si este fabricata in localitatea Réparsac, de catre Bongrain, unul dintre cei mai mari producatori de branzeturi din lume.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 25-30 minute

Ingrediente:
4 cartofi medii, cu coaja, bine spalati
2 cepe, curatate si taiate fideluta
150 g branza Chavroux, de la Delaco
sare
piper negru, proaspat macinat
1/2 lingurita de fulgi de ardei iute
3-4 linguri de ulei de masline
o mana de patrunjel proaspat, tocat marunt

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C. Se pun cartofii pe un platou termorezistent si se coc 25-30 de minute, sau pana ce sunt foarte fragezi.

Intre timp se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Se face flacara mica si se adauga ceapa. Se sareaza si se caleste cateva minute, pana ce este frageda si incepe sa se faca aurie. Se ia tigaia de pe foc.

Cand cartofii sunt gata, se practica pe fiecare dintre ei doua taieturi in cruce, dupa care se preseaza cartofii sin laterale spre centrul lor, ca sa se deschida. Se asaza peste ei cate 1-2 linguri de ceapa caramelizata si cate 1-2 linguri de branza Chavroux. Se presara cartofii cu patrunjel tocat si fulgi de ardei iute, apoi se stropesc cu restul de ulei de masline.
Serviti-i alaturi de un pahar de Chardonnay.