Aceasta reteta are si varianta video.
Aceasta reteta este de inspiratie pakistaneza si are o condimentare echilibrata, plina de arome. Este utila vegetarienilor, care pot astfel adauga dietei lor un preparat deosebit, sanatos si delicios.
Bucatarie: pakistaneza
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
2 linguri de ulei de orez
1 ceapa, tocata grosier
4 catei de usturoi, tocati grosier
1-2 ardei iute, tocat grosier
2-3 cm bucata de ghimbir, tocata grosier
2-3 lingurite de amestec curry
sare
piper, proaspat macinat
4 cartofi, curatati si taiati feliute (circa 600 g in total)
1 cutie cu rosii tocate, circa 400 g
2 linguri de pasta de rosii
1 lingurita de zahar
apa, cata este nevoie
cateva fire de coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocate marunt
Instructiuni:
Se proceseaza ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga mixtura de ceapa, curry, sare si piper. Se amesteca bine si se gateste, la foc mediu, circa 2 minute.
Se adauga cartofii si se amesteca bine. Se sareaza si se gatesc 1-2 minute, apoi se micsoreaza flacara si se acopera tigaia. Se gatesc cartofii 4-5 minute, amestecand ocazional.
Se adauga la cartofi rosiile, pasta de rosii, zahar si apa cata trebuie pentru a acoperi cartofii. Se gatesc cartofii 5-8 minute, sau pana ce sunt facuti. Se gusta si se potrivesc de sare si piper. Se adauga patrunjel tocat si se amesteca.
Se servesc cartofii ornati cu frunze de patrunjel.
I-am facut,i-am mancat!concluzia:ffffff deliciosi!ce inseamna sa respecti reteta!!! Intr-adevar mirosul mixturii de ceapa,ardei iute,usturoi,ghimbir si curry este dumnezesc!O sa-l gatesc si pt.fiica mea si ginerele meu,caci si lor le place curry.
@lenuta: Ma bucur ca reteta a avut succes. La mai multe!
Gasim ulei de orez in supermarket? sau pot sa pun de floarea soarelui?ori de masline?
@lenuta: Trebuie un ulei rafinat, fara gust. Merge si uleiul de floarea-soarelui.
Luni incepe postul Sfintilor Petru si Pavel,abia astept sa incerc reteta! sunt sigura ca o sa te pomenesc…de bine!
am incercat reteta – va spun e DELICIOASA ! ador sa folosesc ghimbirul si curry-ul in mancare. Am mai incercat cateva retete asiatice de pe blog si au iesit la fel de bun – mi-ar placea sa incerc mai multe
Astept cu nerabdare si alte retete!
@Aura: Ma bucur ca gasiti reteta delicioasa. Asteptarea este buna, dar intre timp puteti arunca o privire prin blog, sunt aproape 500 de retete si sunt sigur ca veti mai gasi cateva care sa va placa.
buna 😀 am o intrebare legata de ghimbirul pe care il folosesti in reteta asta.eu nu am gasit aici in oras decat praf, si as vrea sa stiu ce cantitate de praf poate inlocui bucata de ghimbir, asta daca se poate inlocui. am gatit recent vinete in sos de soia cu usturoi si am pus o cantitate destul de mica de praf de ghimbir insa s-a simtit destul de tare. in reteta respectiva scria 2 lingurite pentru 2 vinete mijlocii, eu avand doua mari am pus 3 si mi sa parut gustul mult prea puternic, acoperea celelalte arome. merci anticipat
@nini: Ghimbirul uscat nu are aproape nicio legatura cu cel proaspat (atat gustul cat si aroma ghimbirului praf sunt mult mai slabe si destul de diferite) si nu se pot inlocui reciproc in retete. Ghimbirul uscat se foloseste mai mult la prajituri, alaturi de scortisoara, nucsoara si cuisoare. Dat fiind ca ghimbirul proaspat rezista in frigider chiar si 2-3 saptamani, puteti ruga pe cinava sa va aduca din Bucuresti sau din alt oras mai mare. Este un ingredient extraordinar si chiar ar fi pacat sa nu-l incercati. experimentati cu prudenta, cu cantitati mici, caci este iute la gust si iute-citric la aroma.
Foarte buna reteta,succes in continuare! am observat cu incetu incetu puneti retetele vechi si de pe canald si ma bucura mult astept si alte retete am facut citeva retete si au iesit delicioase si vreau sa incerc sa fac pirjoale de dimineata fiindca este inedit nu am facut niciodata cu bere mersi mult o zi buna sa ai
@Ely: Parjoala de dimineata este deja postata pe blog. Vedeti aici. Ma bucur ca va ies retetele si ca sunteti multumita.
foarte buna reteta succes in continuare
@Ely: Multumesc, si dvs. la fel. 🙂
am renuntat la carne, nu si la peste, dar mananc oua si lactate.
in primul rand nu consider ca este esential sa consum carne daca iau necesarul de proteine din alte surse, iar in al doilea rand nu am acces la carne bio.
@Claudia: Dieta este un lucru intim, caci tine de convingeri. Este ca religia, sau morala. Am destule retete cu leste fi creveti, ca si salate. Sper ca, din cand in cand, sa gasesti aici ceea ce-ti trebuie. 🙂
abia astept reteta de vineri! nu tin post, insa am renuntat la carne si caut alternative aromate
@Claudia: Adica tii post perpetuu. Ce te-a facut sa renunti total la carne? Nici peste nu mai mananci?
hmmmmmmm, deja simt un miros imbietor!!!
@Claudia: Chiar ma gandeam la tine, caci tu laudai retetele fara carne. Un “hmmmmmm” de la tine, adica 6 “m”! Vineri vei mai avea parte de una vegetariana, dar foarte aromata. Este tot de sase “m”! 🙂