Aceasta reteta are si varianta video.

Aceasta reteta este de inspiratie pakistaneza si are o condimentare echilibrata, plina de arome. Este utila vegetarienilor, care pot astfel adauga dietei lor un preparat deosebit, sanatos si delicios.


Bucatarie: pakistaneza
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
2 linguri de ulei de orez
1 ceapa, tocata grosier
4 catei de usturoi, tocati grosier
1-2 ardei iute, tocat grosier
2-3 cm bucata de ghimbir, tocata grosier
2-3 lingurite de amestec curry
sare
piper, proaspat macinat
4 cartofi, curatati si taiati feliute (circa 600 g in total)
1 cutie cu rosii tocate, circa 400 g
2 linguri de pasta de rosii
1 lingurita de zahar
apa, cata este nevoie
cateva fire de coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocate marunt

Instructiuni:
Se proceseaza ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga mixtura de ceapa, curry, sare si piper. Se amesteca bine si se gateste, la foc mediu, circa 2 minute.

Se adauga cartofii si se amesteca bine. Se sareaza si se gatesc 1-2 minute, apoi se micsoreaza flacara si se acopera tigaia. Se gatesc cartofii 4-5 minute, amestecand ocazional.

Se adauga la cartofi rosiile, pasta de rosii, zahar si apa cata trebuie pentru a acoperi cartofii. Se gatesc cartofii 5-8 minute, sau pana ce sunt facuti. Se gusta si se potrivesc de sare si piper. Se adauga patrunjel tocat si se amesteca.
Se servesc cartofii ornati cu frunze de patrunjel.