Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul crocant si branza de capra. Branza folosita de mine se comercializeaza in cutiute cochete de carton, si are forma de rulou, acoperit la exterior cu un strat de ierburi aromate uscate; in interior textura este fina si cremoasa, iar gustul delicat.
Totul este completat cu o vinegreta usor acida, cu gust proaspat si usor picant, de la ceapa verde, si cu o salata crocanta de cruditati.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute
Ingrediente:
2 cartofi medii, taiati in cate 6 felii cu sectiune triunghiulara (wedges)
sare
piper negru, proaspat macinat
12 felii de bacon, potrivite ca dimensiune
4 cati de usturoi, necuratati, striviti
4 firisoare de cimbru
12 rondele subtiri de branza cremoasa din lapte de capra, cu verdeturi, de la “Delaco”
4-5 linguri de ulei de masline extra virgin
1-2 linguri de suc de lamaie, sau otet alb de buna calitate
2 cepe verzi, tocate marunt
salata de cruditati (morcovi, castraveti, rosii etc.)
Instructiuni:
Se unge cu putin ulei o tava de cuptor. Se incinge cuptorul la 180 °C.
Se sareaza si se pipereaza feliile de cartofi. Se invelesc in feliile bacon si se asaza in tava, pe imbinarea feliilor, astfel ca baconul sa nu se desfaca. La nevoie, se securizeaza baconul cu o scobitoare.
Se presara peste cartofi cateii de usturoi si firisoarele de cimbru. Se stropesc cu 1-2 linguri de ulei de masline. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se transfera in cuptor; se gatesc cartofii 15 minute.
Intre timp se prepara vinegreta. Se combina 2-3 linguri de ulei de masline cu sucul de lamaie. Daca mixtura iese prea acida, se mai dilueaza cu putina apa. Se sareaza, se pipereaza. Se pune pastreaza o parte din ea, pentru salata, iar restul se combina cu ceapa verde.
Se prepara apoi salata si se stropeste cu portia de vinegreta pusa deoparte.
Se inlatura folia de aluminiu, se mareste temperatura cuptorului la 200 °C si se gatesc cartofii alte 5-7 minute, pana ce sunt foarte fragezi si rumeniti la muchii, iar baconul este rumenit si crocant.
Se servesc asezati pe rondelele de branza, stropiti cu vinegreta de ceapa verde.
Vizual arata foarte bine, gustul este bun, usor de gatit, ingrediente la indemana oricui. Excelenta idee; de multe ori se pot realiza lucruri deosebite cu mijloace simple.
@Stanescu Mirela: In plus, niciodata nu dai gres cu baconul: place oricui. 🙂
Wow! Arata excelent! Felicitari!
Stiu brinza despre care vorbesti, o cumpar adesea fiindca imi place mult. Nu m-am gindit s-o folosesc astfel. Multumesc pentru idee.
@simina: Cu placere. Sper sa o incerci cat mai repede.
mmm, cred ca este delicioasa. imi place mult aranjamentul. unde gasesc brinza despre care vorbesti?
@Laura: Aceasta branza cremoasa din lapte de capra, cu verdeturi, se gaseste in toate hipermarketurile si lanturile mari de magazine. Din ce a adus Delaco pe piata este un produs relativ nou, poate de aceea nu ai vazut-o inca.
Arata foarte-foarte bine! Imi place si reteta: simpla si gustoasa. Cred ca ar merita s-o incerci si la evenimentele tale. Este de efect.
@memphis: Ma bucur ca reteta te-a cucerit. Si eu zic ca este destul de interesanta.
Poate nu este o idee rea s-o folosesc si la evenimente; trebuie doar s-o adaptez putin la conditiile de lucru.