Cartofi picanti

Aceasta reteta are si varianta video.
Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii crocanti si rumeniti se servesc intr-un sos de rosii aromat si picant. Folositi sos Worcestershire original, pe eticheta caruie sunt trecute numele inventatorilor sai: Lea & Perrins.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 de minute
Ingrediente:
4 cartofi curatati de coaja si taiati cubulete
ulei de orez Riso Scotti, pentru prajit
2 lingurite de cimbru uscat
1 ceapa mica, tocata
4 catei de usturoi, tocati marunt
1 cutie cu rosii, circa 400 g
2 lingurite de sos Worcestershire
1 lingurita de otet alb
1-2 lingurite de pasta de ardei iute
sare
Instructiuni:
Cartofii se pastreaza in apa rece, ca sa nu se brumeze.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute.
Se toarna rosiile, cu suc cu tot, intr-un blender. Se proceseaza pana se obtine o pasta. Se toarna mixtura peste ceapa, in tigaie. Se adauga cimbru si se gateste mixtura la foc mic, amestecand frecvent pana ce se reduce si se ingroasa.
Intre timp se incinge ulei intr-un strat de 4-5 cm. Se scurg de apa cubuletele de cartofi, se usuca pe prosoape de hartie cat mai bine, si se prajesc in ulei, in transe daca este nevoie, pana se rumenesc. Se scurg din nou pe prosoape de hartie.
Se adauga la sosul de rosii putin sos Worcestershire si pasta de ardei iute. Se adauga cartofii si se amesteca, pana se “imbraca” bine in sos. Se servesc fierbinti imediat, inainte ca sosul sa ii inmoaie.


7 comentarii pe “Cartofi picanti

  1. simina spune:

    Asta este o reteta de post foarte faina. Am doua intrebari, te rog:
    1. uleiul de orez este obligatoriu?
    2. nu este mai bine sa se serveasca cartofii cu sosul separat?

    • Radu Popovici spune:

      @simina: Uleiul de orez nu este obligatoriu. Eu l-am folosit fiindca este foartte bun la prajit si fiindca este produsul unuia dintre sponsorii emisiunii.
      Poti servi cartofii si separat, eu am vrut sa fie bine „imbracati” ion sosul picant. Trebuie, ce-i drept, mancati repede, caci in cateva minute se pot inmuia de la sos si se pierde textura crocanta. Am spus chestia asta cand am filmat, dar mi-au taiat-o la montaj. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.