Cred că este timpul să trecem la un nou sondaj de opinie, căci “Cea mai bună mâncare din viaţa mea” pare să-şi fi dat definitiv verdictul. Un verdict ce confirmă, de altfel, concluzia sondajelor anterioare: acest blog este vizitat aproape în exclusivitate de persoane nu doar pasionate de domeniul culinar-cultural, ci şi de gătit.
Cea mai buna mancare din viata mea

Doar 3% dinte votanţi declară că cea mai bună mâncare le-a fost gătită de partenerul de viaţă, fapt confirmat de cei 31% care declară că şi-au gătit-o singuri.

Cititorii mei sunt totuşi destul de conservatori, căci pentru 26% dintre ei tot mama este cel mai bun bucătar.
22% dintre votanţi recunosc că încă nu au mâncat cea mai bună mâncare. Deşi mama mea este un bucătar excepţional, deşi gătesc şi eu foarte des, deşi colind cât pot de mult restaurantele, mărturisesc că şi eu mi-am dat votul acestei opţiuni. De ce? Fiindcă sunt optimist şi sper că oricât de bine am mâncat până acum, în viitor să mănânc şi mai bine, indiferent că îmi voi găti singur sau că altcineva îmi va găti bucatele cele minunate.

Bucătăriile restaurantelor au oferit satisfacţia culinară maximă unui procent de 12% dintre cititori, lucru absolut remarcabil căci bucătarii lor sunt siliţi să evolueze într-o lume guvernată de reglementări absurde şi confuze şi în care organismele de control au puteri absolut discreţionare. Dar asupra acestui subiect sper să revin cât mai curând, căci sunt multe lucruri de spus, şi acestea explică parţial şi de ce restaurantele noastre sunt atât de deosebite faţă de cele din alte ţări ale Uniunii Europene. Parţial doar, pentru că alţi factori importanţi sunt elementele de marketing şi cele ce ţin de publicul consumator (numărul său, educaţia sa, capacitatea sa de plată etc.) şi nici aici nu stăm de loc strălucit.

Să revenim însă la sondajul nostru cu ultima opţiune oferită de sondaj: doar 5% dintre votanţi declară că cea mai bună mâncare din viaţa lor le-a fost oferită de un prieten.

Concluzia? Una singură: mă bucur că am un public avizat, pasionat, curios şi mult mai deschis şi mai inteligent decât am putut spera.

Sondajul care urmează, “Ce fel de articole culinare imi plac cel mai mult?“, mă va ajuta pe mine să-mi dau seama ce fel de materiale preferaţi să găsiţi în acest blog. Rezultatul său ar putea aduce schimbări în structura blogului, căci sunt atras în mod egal de toate aspectele culinare, singura diferenţă fiind că unele tipuri de articole se scriu mai uşor decât altele.

Rugăminte: în continuare aştept de la voi sugestii privind temele următoarelor sondaje, pentru că eu am cam ajuns la fundul sacului. Nu aş vrea să renunţ la ele din lipsă de teme. Cred că aceste sondaje ne ajută pe toţi să ne cunoaştem mai bine şi să ne definim mai clar opţiunile.