Cea mai buna mancare din viata mea

Cred ca este timpul sa trecem la un nou sondaj de opinie, caci “Cea mai buna mancare din viata mea” pare sa-si fi dat definitiv verdictul. Un verdict ce confirma, de altfel, concluzia sondajelor anterioare: acest blog este vizitat aproape în exclusivitate de persoane nu doar pasionate de domeniul culinar-cultural, ci si de gatit.
Cea mai buna mancare din viata mea

Doar 3% dinte votanti declara ca cea mai buna mancare le-a fost gatita de partenerul de viata, fapt confirmat de cei 31% care declara ca si-au gatit-o singuri.

Cititorii mei sunt totusi destul de conservatori, caci pentru 26% dintre ei tot mama este cel mai bun bucatar.
22% dintre votanti recunosc ca înca nu au mancat cea mai buna mancare. Desi mama mea este un bucatar exceptional, desi gatesc si eu foarte des, desi colind cat pot de mult restaurantele, marturisesc ca si eu mi-am dat votul acestei optiuni. De ce? Fiindca sunt optimist si sper ca oricat de bine am mancat pana acum, în viitor sa mananc si mai bine, indiferent ca îmi voi gati singur sau ca altcineva îmi va gati bucatele cele minunate.

Bucatariile restaurantelor au oferit satisfactia culinara maxima unui procent de 12% dintre cititori, lucru absolut remarcabil caci bucatarii lor sunt siliti sa evolueze într-o lume guvernata de reglementari absurde si confuze si în care organismele de control au puteri absolut discretionare. Dar asupra acestui subiect sper sa revin cat mai curand, caci sunt multe lucruri de spus, si acestea explica partial si de ce restaurantele noastre sunt atat de deosebite fata de cele din alte tari ale Uniunii Europene. Partial doar, pentru ca alti factori importanti sunt elementele de marketing si cele ce tin de publicul consumator (numarul sau, educatia sa, capacitatea sa de plata etc.) si nici aici nu stam de loc stralucit.

Sa revenim însa la sondajul nostru cu ultima optiune oferita de sondaj: doar 5% dintre votanti declara ca cea mai buna mancare din viata lor le-a fost oferita de un prieten.

Citeste si articolul →   Gastronomia, sau filozofia mancarii

Concluzia? Una singura: ma bucur ca am un public avizat, pasionat, curios si mult mai deschis si mai inteligent decat am putut spera.

Sondajul care urmeaza, „Ce fel de articole culinare imi plac cel mai mult?„, ma va ajuta pe mine sa-mi dau seama ce fel de materiale preferati sa gasiti în acest blog. Rezultatul sau ar putea aduce schimbari în structura blogului, caci sunt atras în mod egal de toate aspectele culinare, singura diferenta fiind ca unele tipuri de articole se scriu mai usor decat altele.

Rugaminte: în continuare astept de la voi sugestii privind temele urmatoarelor sondaje, pentru ca eu am cam ajuns la fundul sacului. Nu as vrea sa renunt la ele din lipsa de teme. Cred ca aceste sondaje ne ajuta pe toti sa ne cunoastem mai bine si sa ne definim mai clar optiunile.


9 comentarii pe “Cea mai buna mancare din viata mea

  1. cristi spune:

    si inca ceva . abia astept partea despre restaurantele din romania , reglementari , organisme de control si diferentele fata de restaurante (sau locuri unde se poate minca) in alte tari . ce e la noi si de ce . si ce e prin alte locuri .

    • Radu Popovici spune:

      @cristi: Ma gandesc de ceva vreme la chestiunea restaurantelor. Am vobit deja cu cativa carciumari din Romania, dar inca nu pot sa spun ca sunt in tema. Inainte de a ma aventura sa scriu ceva despre asta am nevoie de mai multa documentare.

  2. cristi spune:

    eu nu cred ca se poate raspunde la aceasta intrebare , pentru ca lucrurile se schimba , gusturile se schimba , locurile si perioadele difera . eu nu-mi aduc aminte care a fost cea mai buna mincare din viata mea (de pina acum) si cind am mincat-o si ca si tine sper sa fie undeva in viitor dar nu prea indepartat . si mai e ceva . relatia dintre o mincare buna si o masa buna care nu sunt neaparat acelasi lucru , mai intervine atmosfera , locatia , prietenii , amintirile . pe linga functia de baza , de a ne hrani , mincarea are un rol important , ne educa si ne face fericiti , ne da o senzatie de bine care nu tine neaparat de cit de buna e mincarea ci de unde , cind , cu cine . poate fi ceva foarte simplu care va ramine ca un punct de reper desi pentru altii nu inseamna mare lucru. ar fi multe de spus si pacat ca eu nu sunt cel mai potrivit pentru asta … hahaha

  3. maria spune:

    Draga Radu, noul sondaj nu are optiunea pe care eu as vota-o, si anume ca imi plac toate articolele in aceeasi masura. Cateodata ma inspir dintr-o reteta, cateodata citesc despre bucatariile lumii, cateodata citesc despre ingrediente, cateodata povesti de pe alte taramuri, cateodata maniere etc. Toate sunt interesante si toate imi fac placere. Desi eu te citesc de la servici, printre picaturi, unde nu intotdeauna am chef sa citesc retete, aflu de ele si le caut acasa cand am nevoie de ele. Blogul tau nu l-as incadra la categoria blog clasic. Mie imi place sa-ti spun in gand enciclopedie culinara, si nu o fac in gluma! Cred ca blogul asta e aproape de perfectiune, daca e sa lasam perfectiunea (dumne)zeilor, nu l-as schimba deloc. Ar fi un blog obisnuit sa aiba doar retete, sau doar povesti, sau doar reportaje etc. Daca e sa fiu egoista si sa vreau acest locusor virtual exact pe gustul meu, as zice sa imparti articolele mari in bucati mai mititele, sa le dai in portii mai mici sa fie mai usor de digerat si sa-ti dea si tie mai mult timp de ‘acoperire’. numai bine, maria

    • Radu Popovici spune:

      @maria: Maria, era vorba despre ce anume iti place CEL MAI MULT. Ma gandesc ca, daca esti interesat de domeniul culinar, niciuna dintre categorii nu trebuie sa-ti displaca. In ce priveste articolele mai mari, nu esti singura care imi spune sa le public in portii mai mici; asa voi face. Ma bucur ca-ti place blogul, il sustin cu mare pasiune si cu multa munca si imi face placere gandul ca ceea ce fac este apreciat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.