Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, mai ales ca eram dornic sa probez la lucru si noua mea jucarie, micul robot de bucatarie Singer Multi 2 in 1, cumparat cu doar o zi inainte. Reteta este simpla, rapida si foarte buna la gust. Este o gustare sau antreu foarte potrivita pentru masa de duminica impreuna cu familia.


Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute plus racire
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
175 g piept de pui dezosat, fara piele, taiati bucati
2 catei de usturoi, zdrobiti
2,5 cm bucata de ghimbir, decojit si ras
1 albus de ou
1 lingurita de amidon
25 g migdale, decojite si tocate grosier
4 linguri de seminte de susan
120 ml ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
2 linguri de sos hoisin
1 lingura de sos dulce de ardei iute
3 linguri de sos de soia
sare
piper alb, macinat
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat

Instructiuni:
Chiftelute de pui cu susan
Se pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena.

Chiftelute de pui cu susan
Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de sos de soia. Se proceseaza alte cateva secunde, apoi se transfera mixtura intr-un castron.

Chiftelute de pui cu susan
Cu mainile umede se modeleaza 10-12 bile, aproximativ de dimensiunea unei nuci si se tavalesc prin semintele de susan. Se pun in frigider circa 15 minute, ca sa se intareasca putin; aceasta perioada de racire le asigura o textura mai rezistenta pentru momentul in care vor fi prajite in ulei.

Chiftelute de pui cu susan
Se incinge un wok si se adauga uleiul. Cand acesta este incins se prajesc chiftelele in transe, 3-4 minute, intorcandu-le regulat pana ce sunt rumenite uniform si facute. Nu se gatesc prea mult, caci se vor usca. Se scurg pe prosoape de hartie.

Chiftelute de pui cu susan
Intre timp de prepara sosul amestecand intr-un castronel sosul Hoisin cu sos de ardei iute si restul de sos de soia. Se servesc chiftelele cu sos, ornate cu frunze de coriandru.

Sfaturi:
Sos Hoisin, sos de soia, sos dulce de ardei iute (sweet chili sauce), amidon si seminte de susan se gasesc in mai toate supermarketurile.