Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste un condiment specific bucatariei jamaicane: ienibaharul. Acesta are o aroma complexa, ca o combinatie de scortisoara cu nucsoara si cuisoare, cu accente piperate. Combinatia dintre aceasta aroma si dulceata cartofilor este irezistibila.


Bucatarie: jamaicana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute plus racire
Timp de gatit: 10 minute plus racire

Ingrediente:
2 cartofi dulci, circa 400 g in total
ulei, pentru prajit
1 lingurita de ienibahar, macinat
1 lingurita de sare
2 ardei iuti, uscati

Instructiuni:
Se piseaza intr-o piua ardeii iuti, apoi se amesteca cu sare si ienibahar.

Se curata cartofii si se spala. Se pun in apa rece, cu cuburi de gheata, si se racesc circa 30 de minute, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie in jumatate, pe lungime. Se feliaza apoi cat se poate de subtire.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se prajesc feliutele de cartofi in transe, 1-2 minute, pana ce sunt crocanti. Se scot cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie. Se lasa sa se raceasca.
Se presara cu mixtura de condimente si se servesc.