Cina de post "La mansarda" – 26 aprilie 2013

Suntem, religios vorbind, în postul mare, si sunt destui cei care îl urmeaza. Nu ma numar printre acestia, caci nu numai ca nu sunt o persoana religioasa (cel putin nu în sensul obisnuit al cuvantului), dar am si propriile mele îndoieli, nutritional vorbind, despre o perioada atat de lunga de post; cu toate acestea, respect alegerea celorlalti.
India1 - Cina de post "La mansarda" - 26 aprilie 2013 1 - Retetele lui Radu

Cum multi dintre prietenii mei tin post, vreau sa le ofer ocazia de a participa la o masa de post, sau vegetariana, cu bucate gustoase si ceva mai putin banale. Lipsa produselor animale de orice fel îti limiteaza alegerile culinare, dar cu putina informatie si cu ceva experienta se pot gati preparate vegetariene de o extraordinara savoare, pline de gust si aroma, care sa arate atractiv si, sper eu, sa-ti si ramana în memorie.
Probabil cea mai ofertanta cultura culinara, pentru un vegetarian sau o persoana aflata în post, este cea indiana; acolo, cea mai mare parte a populatiei este, datorita religiei, vegetariana, iar în miile de ani în care s-a format bucataria indiana, zeci de mii de bucatari inspirati au creat si perfectionat o gama foarte larga de preparate pe baza de legume, leguminoase, cereale, fructe, ierburi aromate si mirodenii.
Este, deci, normal sa-mi îndrept atentia catre aceasta, fascinanta de altfel, cultura culinara, atunci cand organizez o masa de post. Nu am urmarit sa pun pe masa un meniu tipic indian, caci am si eu o seama de limitari tehnice si organizatorice acolo unde gatesc si unde desfasor evenimentele, plus cele datorate bugetului si imposibilitatii de a gasi unele dintre ingrediente; am ales doar cateva preparate care mi se par gustoase si, unele dintre ele, surprinzatoare pentru cea mai mare parte a publicului.
Va poftesc, deci, la mansarda (sa va spun pentru a zecea oara cat este de frumoasa, intima si spatioasa?) imobilului din str. Paris nr. 7A, pe data de 26 aprilie 2013, la orele 19:00, pentru o exotica cina de post.
În meniu:
Besan Paare – crackeri picanti, preparati din faina de naut si grau, cu mirodenii
Samosa cu umplutura de cartofi, mazare si mirodenii
Salata de morcovi cu mung dal
Orez cu chimion si baghaar
Chutney de mango
Piure picant de mazare cu menta, mirodenii si ardei iuti verzi
Chiftele vegetariene (din linte, naut, orez, arahide si morcovi) cu sos de rosii
Korma de legume cu lapte de cocos
Gulab Jamun cu sofran si apa de trandafiri
Este posibil ca meniul de mai sus sa sufere unele schimbari, functie de vinurile oferite de Halewood Romania (voi reveni cat pot de repede cu lista vinurilor), de ingredientele disponibile si de inspiratia mea. Voi gati, din nou, alaturi de Costel Clipescu, caci împreuna formam o echipa foarte buna si eficienta.
Eu voi povesti un pic despre bucataria indiana, mirodenii, vegetarianism si post si voi îndemna mesenii, ca întotdeauna, la discutii si voie buna.
Pretul, ca intotdeauna, este 99 lei/ persoana si include mancare, bauturi si servicii. Inscrierile se fac achitand in avans aceasta suma, in contul RO72RZBR0000060007711179 deschis la Raiffeisen Bank, agentia Delea Veche, pe numele Radu Popovici, cu mentiunea POST.
Pentru alte informatii legate de meniu, locuri disponibile si orice detalii organizatorice, pot fi contactat pe adresa de e-mail radu.popovici[around]reteteleluiradu.ro.
Nota:
În lunile mai – august ziua evenimentului se muta joi. Astfel, cei care îsi propun sa plece din Bucuresti la sfarsit de saptamana, pot avea, totusi, ocazia sa participe si la evenimentele de “La Mansarda”, daca au timp si chef.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.