Cititorii si cautarile lor

Statisticile îmi ofera posibilitatea de a vedea ce cuvinte cheie tasteaza cititorii care ajung sa-mi viziteze blogul. Mi-am dat seama ca nu toti acestia gasesc ceea ce au cautat si ca, de fapt, ajung în pagini care nu-i intereseaza. Motoarele astea de cautare ne mai joaca unele feste… Voi încerca sa-i ajut pe cititori, foarte succint, pentru a le mai alina eventualele neplaceri suferite din cauza amicului Google.
Cautarile cititorilor

pilafurile sunt tipice bucatariei? Da, în mod clar sunt tipice bucatariei si nu altui domeniu, si anume unui numar mare de bucatarii, caci sunt foarte versatile. Sunt, de fapt, de o infinita varietate: avem pilafurile balcanice (mai ales cel turcesc), avem pilafurile arabe, pulao-ul si biryani-ul indian, nasi goreng-ul indonezian, risotto-ul italian, paella spaniola etc. Desi fiecare are caracter distinct, toate sunt, într-un fel, pilafuri.

pad thai Da, avem Pad Thai.

retetele lui hausman Sorry, nu avem retetele lui hausman. Le puteti gasi, în schimb, pe cele ale lui Jakob Hausmann în multe locuri pe Internet. Nu stiu ca Jakob Hausmann sa aiba un blog în limba romana, altfel v-as fi dat link-ul.

retete chinezi Sper din tot sufletul ca nu cautati retete cu chinezi, ci doar retete chinezesti. Din acestea avem cateva si va promit mai multe, în viitor. Încercati aici.

fenicul Da, avem si fenicul.

cascaval francez Nu avem cascaval francez si nici nu tinem. Nici francezii nu au asa ceva, caci îl numesc tot branza. Pentru început, cate ceva despre branzeturi puteti gasi la aici, unde sunt prezentate chiar si unele din categoria care la noi se numeste „cascaval”.

4 comentarii pe “Cititorii si cautarile lor

 1. Radu Popovici spune:

  @anne: Gasesti pilaf-uri si aici. Plus alte preparate cu orez (cred ca am blogul cu cele mai multe retete cu orez): risotto, paella, biryani, pulau etc.

 2. Ana spune:

  mah, aproape sigur cel cu “pilafurile sunt specifice bucatariei” voia sa gaseasca o continuare, asta era intrebarea: carei bucatarii ii sunt specifice? bucatariei turcesti, italiene, grecesti, chinezesti, blabla

  probabil se baza si el pe autocomplete ala de la google.

  :)) spre deosebire de ce incearca sa ne spuna vacanta mare, oamenii chiar atat de retarzi incat sa puna o astfel de intrebare ipotetica (daca pilafurile sunt specifice bucatariei) nu ar sti in ce camp sa o tasteze.

  cautam un pilaf turcesc sau libanez sau naiba sa-l ia, unul cu niste fidea foarte fina, asa am ajuns sa citesc despre pilafuri pe aici ! sper sa-l gasesc

 3. Ducky spune:

  Hahaha! M-ai amuzat! Si eu citesc cu mirare si cu zambet ce cautari ii aduc pe cititori pe blogul meu. Stiu un blog (Diacritica) unde se face frecvent analiza cuvintelor/expresiilor cautate. Unele dintre ele sunt absolut delicioase in… sa-i zic “inocenta” lor.

  • Radu Popovici spune:

   @Ducky: Marturisesc ca exact în acelasi blog am vazut si eu acest tip de “analiza” si am preluat ideea. De altfel, acel blog este prezent si în blog rollul meu; chiar merita citit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.