Vreau sa va propun o reteta simpla, rapida, cu ingrediente foarte usor de gasit pe piata, gustoase si versatila. Preparatul se poate servi ca gustare, sau ca salata de insotire, ori garnitura, alaturi de friptura de porc, pui, vita sau vanat.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
1 lingura de unt
1 lingurita de seminte de chimen
3 cepe verzi, taiate bucatele separat partea alba de cea verde
4 catei de usturoi, pisati
250 g ciupercute champignon, taiate in jumatate
1 lingurita de frunze proaspete de cimbru, sau 1/2 lingurita de cimbru uscat
1 lingura de suc de lamaie
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se incing uleiul si untul intr-o tigaie mare. Se adauga semintele de chimen si se prajesc 30 de secunde la foc mediu. Se adauga apoi usturoiul si ceapa verde (partea alba) si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.

Se adauga ciupercutele si cimbrul si se amesteca bine. Se mareste flacara si se gatesc 4-5 minute, amestecand continuu.

Se adauga suc de lamaie, sare si piper. Se amesteca si se continua gatitul alte 2-3 minute, pana ce sucul de lamaie s-a evaporat. Se ia tigaia de pe foc, se adauga frunzele de ceapa verde si se amesteca.