Conchiglie cu porumb si somon afumat

Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si un ansamblu echilibrat de nutrienti. Este rapida si simpla, fiind demna de luat in seama ca pranz usor sau ca cina. Merge bine cu un pahar de vin alb sau rose.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de preparare: 12 minute
Ingrediente:
180 g conchiglie
100 g porumb, din cutie
150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
1 praz mediu, doar partea alba, feliata subtire
100 ml vin alb
100 g smantana 32% grasime
1 lingura de unt
1 lingurita de piper alb, macinat
Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg.
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare. Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute. Se adauga vin, se presara cu piper alb si se amesteca. Se acopera tigaia si se gateste prazul la foc mic, pana ce se face foarte moale.
Se adauga smantana, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute. Se adauga porumbul si somonul afumat si se amesteca 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc.
Se adauga pastele in tigaie si se amesteca de cateva ori. Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.


Citeste si articolul →   "Sunday Grilling" - meniu marocan, 21 aprilie 2013

5 comentarii pe “Conchiglie cu porumb si somon afumat

  1. Valentina Mihaescu spune:

    Interesanta reteta. Imi plac toate ingredientele asa incat preparatul nu poate fi decat delicios. Faptul ca timpul de preparare este foarte scurt este un plus care ma incanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.