Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra… sau, cel putin, o parte dintre ele. Cremele de branza “Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele. Am incercat de-a lungul timpului diverse retete interesante cu ele, in special paste, dipuri si sosuri.
Puteti prepara foarte usor si rapid gustari innobilate cu ingrediente de calitate, ca trufe si sampanie, care pot fi puse pe masa repede si fara bataie de cap, chiar si la ocazii mai speciale.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
14 bucati conchiglione nr. 102
1 cutie cu crema de branza Delaco “Ceva Fin” pufos cu smantana
sare
piper alb
20 de fire de cepsoara, tocate marunt
1 lingura de ulei trufat
1/3 ardei iute rosu, tocat marunt
o bucatica de trufa, rasa
3-4 linguri de lapte fierbinte
1 lingura de sampanie, sau vin spumant
sampanie, sau vin spumant, pentru servit
cateva fire de cepsoara, taiate in sferturi, pentru ornat
Instructiuni:
Se fierb cu clocot pastele in apa cu sare (circa 1 lingurita de sare la fiecare litru de apa) circa 15 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg bine de apa.
Se amesteca intr-un castron jumatate din crema de branza cu sare, piper alb, ulei trufat si cepsoara. Se umplu pastele cu mixtura de crema de branza.
Restul de crema de branza se combina cu lapte fierbinte si sampanie, cat sa atinga consistenta unui lichid mai gros. Se servesc pastele cu sos, presarate cu ardei iute tocat si cu trufe rase, ornate cu bucatele de cepsoara.
Nota:
Conchiglione 102 sunt paste de dimensiuni mari, parca facute special pentru a fi umplute cu diverse creme si sosuri. Se gasesc in hipermarketuri, ce-i drept nu intotdeauna, dar le puteti gasi, totusi, relativ usor.
Daca va intrebati ce este aceea cepsoara, este iarba aromata vanduta in supermarketuri sub numele englezesc “chives”, fiindca, se pare, nimeni de acolo nu stie ca avem si un nume romanesc pentru planta Allium schoenoprasum. Ma rog, tot este un progres, fiindca pana nu demult era etichetata ca “Chivas”.
Buna ziua,
Aceast chives este denumit la noi ceapa ciorii, cuvant cu vechi origini in folclorul romanesc.
Cepsoara nu reprezinta adevaratul sens pentru chives…
@Olavlahola: Imi pare rau, dar gresiti. Ceapa ciorii este o alta planta: Colchicum autumnale, nici macar nu face parte din familia Alliaceae. Chives este Alllium Schoenoprasum.