Concurs 2013: Comentezi şi câştigi!

M-am gândit că vă este dor de un concurs, aşa că astăzi vă lansez o provocare: puteţi câştiga două premii constând din maşinile de tocat carne Naumann NM-120 şi NM-300.
Naumann1201 - Concurs 2013: Comentezi şi câştigi! 1 - Retetele lui Radu
Naumann3001 - Concurs 2013: Comentezi şi câştigi! 2 - Retetele lui Radu

Când spun maşină de tocat, mă limitez, de fapt limitez maşinile, probabil sub influenţa sărbătorilor de iarnă, mintea fiindu-mi îndreptată către cârnaţi. Maşinile Naumann sunt, de fapt, destul de versatile, iar anexele lor vă oferă posibilitatea de a toca nu doar carne, ci de a prepara suc de roşii şi bulion, must, brânză de burduf şi orice altceva presupunând tocarea unui ingredient şi, eventual, “îmbrăcarea” tocăturii într-un ambalaj.
Cele două maşini funcţionează pe acelaşi principiu, diferind doar prin dimensiuni, puterea motorului şi unele dintre anexe. Reţineţi să sunt destinate bucătăriilor casnice, nu industriale, aşa că puteţi prepara cu uşurinţă, de exemplu, câţiva metri de cârnaţi într-o zi, dar nu câţiva kilometri.
Naumann NM 120Mare - Concurs 2013: Comentezi şi câştigi! 3 - Retetele lui Radu
Mi-am dat seama în timp că cititorii mei, şi ai altora probabil, sunt ocupaţi, iar un concurs are cu atât mai multe şanse cu cât vă cere un efort mai mic. Ceea ce vă cer eu este foarte simplu: postaţi un comentariu, unul singur de persoană, însoţit obligatoriu de adresa dvs. de e-mail (nu in comentariul propriu-zis, ci un formularul prin care postati comentariul), în care să spuneţi la ce anume aţi folosi o astfel de maşină de tocat, adică ce aţi vrea să preparaţi cu ea, de la suc de roşii la chiftele, de la zacuscă la cârnaţi. Nu vă străduiţi să menţionaţi cine ştie ce preparate complicate sau exotice, fiţi doar sinceri şi menţionaţi în mod simplu, ce întrebuinţare aţi da dvs. unei astfel de maşini.
Naumann NM 300Mare - Concurs 2013: Comentezi şi câştigi! 4 - Retetele lui Radu
Concursul începe astăzi şi se va încheia pe data de 4 decembrie 2013 la orele 24:00. Cei doi câştigători (unul va primi maşina Naumann NM-120, celălalt maşina Naumann NM-300) vor fi anunţaţi a doua zi, pe 5 decembrie, şi vor fi rugaţi să-mi trimită adresa şi telefonul; vor primi premiul acasă în decurs de maxim 7 zile, ca să aibă timp să-l şi pună la lucru până de Crăciun.
Premiile se livreaza doar pe teritoriul Romaniei. Castigatorii care locuiesc in afara tarii vor indica o adresa din Romania unde doresc sa primeasca premiul (prieteni sau familie).
Fiecare comentariu va primi un număr de ordine, iar câştigătorul va fi ales prin tragere la sorţi folosindu-se aplicaţia oferită de http://www.random.org/.
Atenţie, dacă cei aleşi de soartă drept câştigători nu îmi confirmă acceptarea premiului până pe data de 7 decembrie orele 24:00, vor fi descalificaţi şi voi desemna alţi câştigători.
Un lucru important de menţionat: acest concurs se va desfăşura concomitent pe alte 4 bloguri culinare: www.bucatarmaniac.ro‎, www.lauraadamache.ro, www.retetecalamama.ro şi www.teoskitchen.ro. Puteti participa la concurs pe toate aceste bloguri.
Dacă aveţi întrebări vă stau la dispoziţie. Baftă!


  1. Aly spune:

    Probabil ar iesi cele mai delicioase chiftelute,din carnea tocata prin aceasta masina Naumann….nici sarmalele nu ar fi mai prejos,iar carnatii s-ar „bucura” sa fie cat mai rapid prajiti si degustati de intreaga familie :)…..Ce e drept,legumele pentru zacusca ar fi putin triste,ca mai au de asteptat pana sa le vina randul la tocat,anul viitor 😀

    O seara buna si bafta tuturor!

  2. cosmina mosoran spune:

    As face carnati de casa,cei mai buni mititei la gratar parca le si simt mirosul,sos de rosii pt.paste, chiftelute,perisoare si cate si mai cate. Ar fi de ajutor in bucatarie.

  3. Marianna spune:

    Buna seara,

    Premiile sunt „utile dulci” 🙂
    As folosi masina de tocat la prepararea carnatilor de casa, afumati, cu boia multa, picanti, asa cum ii facea bunica mea din Banat de-mi lasa gura apa cand imi amintesc de ei…

  4. dorina2010 spune:

    As gati cu ajtorul masinii de tocat:
    iarna: carnati, caltabos, umplutura pt. sarmalute, pateu de casa;
    primavara: drob, perisoare;
    vara: sucuri de fructe: capsune, mure, zmeura;
    toamna: zacusca, pasta fructe pentru gem, fasole batuta;

  5. Paula Chereches spune:

    Buna ziua! Eu as folosi aceasta superba masina de tocat in primul rand pentru prepararea calbajului de porc ,preferatul familiei (asta pt ca suntem in preajma Craciunului), cat si pentru tocarea carnii folosita la ciorba de perisoare! Va multumesc!

  6. ana dorina spune:

    oooooooooooo,am in minte o gramada de retete la care as pune la treaba aceasta minunata si de ajutor masina de tocat ,dar ce am in minte acum burekul cu carne tocata pe care il ador ,caldabosul din salaj ,carnati ca tot vine craciunul dar si un pure de dovlecel cu cartofi si morcovi ca tot e post .Imi doresc noroc.

  7. Lidia spune:

    Aceasta minunata masina as folosi-o la tocat carne pentru diverse preparate, bulion, nectar de fructe si multe alte bunatati preparate in casa.

  8. Madalina Matasaru spune:

    Buna ziua si bine v-am regasit!Imi doresc mult aceasta masina de tocat…o voi folosi la prepararea ciorbelor de perisoare,sarmalelor,musacalelor,pasdtelor bolognese,toate aflate pe lista preferintelor copilasilor mei,carora nu imi place sa le gatesc cu carne tocata gata cumparata.

  9. Valentina Lungu spune:

    Buna!….Masina de tocat as putea sa o folosesc pentru tocatul carnii pentru sarmale,carnati,drob,musaca,chiftele,pentru umplerea carnatilor. Pot toca chiar si biscuiti si nuci pentru prajituri! Multumesc!

  10. GEORGESCU NICOLAE spune:

    Buna ziua
    Pentru inceput tin sa felicit initiativa pentru acest concurs.
    Cu respectiva masina de tocat carne, voi prepara retele gusoate pe baza de carne tocata postate aici de dvs.
    Numai bine !

  11. Rodica M spune:

    De ceva vreme ma gandesc ca ar trebui sa-mi completez setul de electrocasnice cu o masina de tocat. Utilitatea ei intr-o bucatarie este foarte bine stiuta de catre cunoscatori. Eu sunt adepta gatitului acasa, obicei care incet-incet dispare din programul gospodinelor. Altfel cum ne-am explica imbulzeala de la targurile de produse traditionale, in care inghesuiala de la oala cu sarmale este incredibila si auzi comentarii ca e mai bun decat acasa. Cum sa compari sarmaua facuta in parc, chair si de maramuresence in costum popular, cu figura autentica de bucatareasa, cu sarmaua, chifteaua, saramura facuta in casa. Argumentul „mancarea la cazan e mai gustoasa” nu este universal valabil. Deci, as folosi masina de tocat pentru a gati romaneste, pentru a pastra traditia si gusturile mancarurilor pe care le stiu de mama, bunica, matusa, soacra: sarmale, carnati, lebar, chiftele, pateu de casa, etc, etc, etc … In postarile celolalti concurenti este mentionat si bulionul. Cred ca ar fi o mare realizare daca as putea s-o folisesc si la bulion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.