Concurs cu premii de la Singer România!

Acest concurs s-a incheiat.

Ce desert deosebit aţi vrea să preparaţi, sau să mâncaţi, de Crăciun?

Iată că Singer România dă o mână de ajutor Moşului Crăciun şi oferă blogosferei culinare câteva premii, prin intermediul unui triplu concurs, organizat concomitent de trei bloguri culinare: Bucatar Maniac, e-bucataria şi cel pe care vă aflaţi deja.
Premiile, câte o serie identică de trei pentru fiecare dintre bloguri, sunt următoarele:
Premiul 1: un cuptor cu halogen şi convecţie Vita Cook
Premiul 2: 1 mixer Handymix 2 in 1
Premiul 3: un cântar electronic de bucătărie DKS9166.
5 Menţiuni: carţi culinare digitale, oferite doar din partea mea.

Concursul are câteva reguli simple, identice pe cele trei bloguri, pe care vă sfătuiesc să le citiţi cu atenţie.

Tema concursului
Concursul funcţionează identic pe cele trei bloguri, cu excepţia temei care este un pic diferită. Tema de pe blogul meu este:
Ce desert deosebit aţi vrea să preparaţi, sau să mâncaţi, de Crăciun?

Nu trebuie să trimiteţi vreo reţetă, nici vreo fotografie, trebuie doar să postaţi un comentariu la acest articol, în care să descrieţi pe scurt şi cât mai apetisant desertul la care vă gândiţi. Cu o adresă de e-mail se poate lăsa un singur comentariu. Descrieţi un singur preparat în fiecare comentariu.

Similar, pe blogul Bucătaru Maniacu veţi descrie o gustare/antreu, iar pe e-bucătăria un fel principal.

Atenţie, nu vă cerem să numiţi ceva ce gătiţi în mod obişnuit, căci toate lumea ar pomeni de sarmale, salată de boeuf, răcitură, ouă umplute, cârnaţi pe varză, friptură la tavă, cozonac sau vreun tort pe care îl faceţi în fiecare an. Numiţi ceva mai deosebit, care nu face parte neapărat din preparatele tradiţionale de Crăciun, dar care vă tentează mult, căci este delicios şi îndeajuns de festiv ca să figureze la o astfel de masă.

Citeste si articolul →   Despre brezare (2)

Eu nu voi raspunde la comentariile intrate in concurs, dar daca aveti nelamuriri, probleme cu postatul comentariilor, am prevazut o adresa de e-mail (vezi la sfârşitul articolului). De asemenea va rog frumos sa nu lasati aici comentarii care nu sunt la subiect.

Participare
Participarea este deschisă oricui, indiferent de vârstă, localitate sau preferinţe culinare. Trebuie însă respectate câteva reguli simple:
1. când postaţi comentariul, indicaţi o adresă de e-mail corectă, căci pe ea veţi fi contactaţi de Singer Romania în cazul în care veţi câştiga
2. trebuie să răspundeţi la e-mailul trimis de Singer Romania în decurs de maxim 5 zile, altfel premiul va fi acordat altcuiva, ales prin tragere la sorţi
3. premiile vor fi trimise doar pe teritotiul României; eventualii cîştigători cu domiciliul în străinătate pot da adresa unei rude sau a unui prieten; fie le pot face un cadou de Sărbători, fie îl pot ridica de la ei cu proxima ocazie când revin în ţară
4. puteţi participa la toate trei concursurile, dacă doriţi, cu câte un singur preparat pe fiecare blog, conform temei de pe blogul respectiv

Data limită
Ultima zi de concurs este 19 decembrie 2010, orele 24:00. Pe data de 20 decembrie 2010 se vor anunţa premiile.

Premii
Premiul 1: Cuptor cu halogen şi convecţie Vita Cook. Ţine loc de cuptor, grill, tigaie, friteuză, steamer şi cuptor cu microunde. Găteşte, încălzeşte şi decongelează. Capacitate 14 litri, putere 1200-1400 kw.
Date suplimentare despre el găsiţi aici, iar pe acest blog există şi câteva video-reţete care descriu modul de funcţionare.
Vita Cook de la Singer
Vita Cook de la Singer
Vita Cook de la Singer

Premiul 2: Mixer cu talpă rabatabilă şi vas de inox Handymix 2 în 1. Putere 300 w, selector cu 3 viteze plus funcţie Turbo, echipat cu teluri, plus spirale pentru aluat, capacitatea vasului este de 2 litri.
Handymix 2 in 1 de la Singer
Handymix 2 in 1 de la Singer

Citeste si articolul →   Ai comentarii, ai premii! (7)

Premiul 3: Cântar electronic de bucătărie DKS9166. Capacitate 5 kg, echipat cu senzori de înaltăa precizie, platformă din sticlă securizată de 4 mm grosime, afişaj digital, funcţie “tară”, indicator de baterie descărcată, indicator de suprasarcină, ceas electronic, temporizator cu alarmă, baterie 3V CR2032 litiu inclusă.
Cantar electronic DKS9166 de la Singer
Cantar electronic DKS9166 de la Singer

În plus, doar la mine pe blog, voi acorda şi 5 menţiuni constând în câte un set de 4 cărţi culinare digitale: „Bucătărie chinezească„, „Bucătărie indiană„, „Ne jucăm şi mâncăm” şi „Salate„. Amănunte despre aceste cărţi aici.

Câştigători
Câştigătorii vot fi aleşi prin tragere la sorţi dintre comentariile cele mai inspirate. Comunicarea cîştigătorilor va avea loc pe 20 decembrie 2010.

Neclarităţi şi nedumeriri:
Cei care vor să-mi adreseze întrebări sunt rugaţi să o facă pe adresa mea personală de e-mail: radu.popovici arond reteteleluiradu.ro

Acestea fiind zise, nu-mi rămâne decât să vă urez inspiraţie, vorbă dulce şi mult succes!


511 comentarii pe “Concurs cu premii de la Singer România!

  1. Bianca spune:

    Eu as face o budinca chinezeasca de mango absolut delicioasa, ornata cu fructe exotice deasupra si cu putina frisca. Numai cand o mirosi iti vne sa o devorezi :D.

  2. Gonzo spune:

    Singurul desert la care m-aș putea gândi sunt niste tarte. Da’ nu oricișe tarte, tarte special făcute pentru Crăciun, pline de voci de mititei și clinchete de clopoței. Dacă zăpada s-a așezat e numai bun timpul de mers la bucătărie, mai punem un lemn pe foc și ne putem apuca de prăjitură. E o tartă cu arome vibrante de lămâie și portocală, așa cum răsună glasurile copiilor din fața ușii care deja au început colindul. Hmm, gata cu vorbăria, să trecem la treabă. Pui gălbenușurile cu zahărul și după ce le freci spumă presari coaja de lămâie, mai pui și untul și apoi presari făina cernută și curată ca o zăpadă proaspată. Nu-l frămânți prea mult, doar vrei să rămână fraged. Îl dai la rece cât mai asculți un colind două. Pentru cremă poți să începi ca pentru aluat: bați cu zahăr câteva ouă, mai ningi și ceva făină și apoi stropești cu puțină zeamă de la citrice. Te poți folosi și de coaja lor pentru o aromă mai de Crăciun, micuții îți vor mulțumi. Înainte să le împarți copiilor le coci în cuptor cam pentru jumătate de ceas, în forme speciale pentru tarte. Pe acestea le dai prin ulei și le tapetezi cu făină să nu se prindă, le garnisești bine cu aluat și pui cremă din belșug. Când sunt încă calde le oferi copiilor pentru colind. Ca să fie reușite, trebuie să aibă gustul ăla…de se merită tot anul să te pregătești pentru colind. Crăciun fericit!

  3. Lili spune:

    Greu de spus, sunt multe deserturi pe care le-as vrea de Craciun. Dar e unul singur pe care mi l-as dori din tot sufletul, pentru ca imi aminteste de un Craciun perfect de acum cativa ani: papanasi cu smantana si dulceata de afine.

  4. ungureanu ioana spune:

    Briose cu aroma de cafea

    Iti trebuie:

    * 3 oua
    * 150 g unt
    * 4-5 linguri de lapte caldut
    * un varf de lingurita praf de copt
    * un praf de sare
    * un plic zahar vanilat
    * 1-2 picaturi esenta cafea
    * 125 g zahar pudra
    * 125 g faina alba
    * 4 linguri cacao
    * o lingurita cafea
    * 12 forme de briose.

    Pregatesti asa:

    1. Se lasa untul la temperatura camerei, astfel incat sa se amestece usor cu restul ingredientelor.
    2. Separat, se da drumul la cuptor la 120 grade celsius.
    3. Se separa ouale, iar galbenusurile se pun intr-un bol cu un praf de sare si se amesteca cu zaharul si untul.
    4. In crema de unt se adauga praful de copt stins in laptele caldut, vanilia si esenta de cafea.
    5. Separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza cu crema de unt.
    6. La sfarsit, se adauga faina cernuta, cacaoa si cafeaua.
    7. Se amesteca usor cu un tel, ca sa nu faca cocoloase.
    8. Compozitia se toarna in formele speciale.
    9. Formele se pun pe o tava de copt si se coc la foc mediu.
    10. Dupa ce s-au rumenit, briosele se servesc cu lapte sau la cafea.

  5. ungureanu dragu spune:

    nuci caramelizate

    Iti trebuie:

    * 300 g miez de nuca jumatati
    * 100 g biscuiti de ovaz
    * 200 g zahar
    * 100 ml apa
    * 100 g miez de nuca pentru ornat

    Pregatesti asa:

    1. Se pune intr-un vas apa si zaharul si se lasa la foc mic, amestecandu-se continuu sa se topeasca.
    2. Apoi se adauga jumatatile de miez de nuca si se lasa sa fiarba pana scade apa si nucile se rumenesc usor.
    3. Intre timp, se sfarama biscuitii si se adauga si ei peste compozitia de caramel cu nuci.
    4. Dupa ce apa a scazut, se rastoarna pe un platou si se intind repede ca sa nu se lipeasca intre ele.
    5. Apoi se presara repede miezul de nuca, care trebuie sa se lipeasca de caramel.
    6. Se serveste dupa ce s-a racit.

  6. oprea ion spune:

    Desert cu piscoturi si zmeura

    Iti trebuie:

    * 4 galbenusuri
    * 200 g zahar pudra
    * 500 g mascarpone
    * 2 pachetele zahar vanilat
    * 1 pachet de frisca
    * 200 ml lapte
    * 50 g zahar
    * 100 ml lichior de fructe
    * 200 g zmeura
    * 200 g piscoturi
    * o lingurita ulei

    Pentru decor iti trebuie:

    * 200 ml frisca
    * 50 g zmeura.

    Pregatesti asa:

    1. Se bat galbenusurile la bain-marie cu jumatate din cantitatea de zahar pudra.
    2. Se lasa sa se raceasca si se adauga branza mascarpone, restul de zahar pudra si zaharul vanilat.
    3. Se amesteca usor, pana devine o compozitie cremoasa.
    4. Se prepara frisca dupa instructiunilede pe pachet si se incorporeaza usor in crema de mascarpone.
    5. Se face un sirop cu 50 ml apa si 50 g de zahar si se lasa la fiert 5 minute la foc mic.
    6. Dupa ce s-a racit, se adauga lichiorul de fructe.
    7. Se unge o tava de chec cu ulei si se presara cu zahar pudra.
    8. Se pune un strat de crema, se presara boabe de zmeura si apoi un strat de piscoturi insiropate cu siropul din lichior si zahar.
    9. Se pune un alt strat de crema deasupra, zmeura si un nou strat de piscoturi pana la terminarea ingredientelor.
    10. Prajitura se lasa sa se raceasca la frigider cel putin o ora.
    11. Inainte de a fi servita, se decoreaza cu frisca si boabe de zmeura.
    12. Pofta buna!

  7. lautarescu daniel spune:

    turta dulce
    Ingrediente:

    * 1 kg făină
    * 200 g zahăr brun
    * 200 g zahăr tos
    * 200 g sirop de porumb sau 150 ml de caramel făcut din zahăr brun
    * 150 ml apă
    * 300 g unt gras
    * 2 linguri rase de scortisoara măcinată
    * 2 linguri de pudră de ghimbir
    * 2 linguri de cuisoare măcinate
    * 1 lingură rasă de praf de copt

    Preparare:

    1. Puneți la foc mic o tigaie adâncă în care încălziți zahărul tos, zahărul brun, apa și siropul caramel.
    2. Adăugați untul și lăsați-l să se topească, amestecând din când în când.
    3. Luați tigaia de pe foc și lăsați amestecul să se răcorească.
    4. Încorporați mirodeniile și praful de copt – tigaia nu trebuie să fie pe foc.
    5. Într-un alt vas, amestecați amestecul cu făina până obțineți un aluat moale.
    6. Presărați puțină făină peste și lăsați aluatul să dospească peste noapte.
    7. După ce a dospit, întindeți aluatul pe masa de lucru pudrată cu făină. Folosiți un sucitor și întindeți o foaie subțire.
    8. Încălziți cuptorul la 180º.
    9. Formați forme tăind foaia cu forme de aluminiu – dacă nu aveți forme asemănătoare cu cele suedeze, puteți alege reni, brazi sau alte forme specifice Crăciunului.
    10. Coaceți turtiţele 8-10 minute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați turtele la răcit înainte de servire.

    lautarescudaniel@yahoo.com

  8. lautarescu adriana spune:

    Tort Sacher

    Ingrediente:

    Pentru blat: 150 de grame de ciocolata amaruie (65-70 % cacao), 150 de grame de unt, 100 g zahar pudra si 100 de grame de zahar tos, un baton de vanilie, 6 oua mari, 150 de grame de faina, 300 de grame de dulceata de caise (obligatoriu). .

    Pentru glazura: 200 de grame de zahar, 125 ml de apa, 200 g ciocolata amaruie

    Mod de preparare:

    – Rupe tableta de ciocolata de 150 de grame in bucatele, si pune-o intr-un vas la bain-marie sa se topeasca incet.
    – Pune untul moale, adauga zaharul pudra, si semintele din batonul de vanilie. Amesteca cu mixerul, si adauga, pe rand, alternativ, ciocolata topita si cate un galbenusi de ou, pana se termina si ouale si ciocolata.
    – Bate albusurile spuma impreuna cu zaharul tos, pana ce acesta se topeste complet, iar albusul devine foarte tare si dens.
    – Amesteca jumatate din albusurile spuma in crema de ciocolata, adauga faina cernuta, apoi restul de albus. Amesteca incet cu o spatula pentru ca aluatul sa ramana pufos si aerat.
    – Pune pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm hartie de copt, toarna compozitia si neveleaz-o cu o spatula.
    – Incinge bine cuptorul si pune tortul. In primele 15 minute lasa usa de la cuptor deschisa, dupa care inchide usa cuptorului si mai lasa-l inca 30-40 de minute.
    – Rastoarna blatul pe un fund de lemn, scoate hartia si lasa-l sa se raceasca de tot. Taie-l in doua pe orizontala.
    – Pune dulceata de caise la bain-marie. Cand s-a incalzit, rastoarna dulceata intr-un blender, pune o lingura de coniac si omogenizeaza bine.
    – Cand se monteaza tortul, se unge toata suprafata lui cu dulceata. Daca dulceata este calduta este mai bine.

    Prepara glazura:

    – Pune zaharul cu apa la foc. Dupa ce incepe sa clocoteasca, mai lasa-l 4 minute. Da deoparte siropul obtinut si topeste ciocolata in banin-marie. Apoi adauga incet ciocolata topita in siropul de zahar fierbinte, amestecand cu un tel para. Amesteca incet ca sa nu intre aer in glazura, pana rezulta o glazura groasa si neteda.
    – Toarna glazura pe mijlocul tortului si intinde repede pe suprafata si pe margini. Se pune tortul pe un platou si se lasa sa se intareasca glazura. Orneaza cat de simplu se poate.
    – Lasa tortul sa se raceasca la temperatura camerei si serveste-l abia dupa 24 de ore de la preparare. Se pastreaza in frigider doar dupa ce a fost inceput.

  9. ungureanu dumitru spune:

    Jeleu de vin rosu cu crema de vanilie

    Ingrediente:

    Pentru jeleu: 750 ml de vin rosu (de preferat Merlot), o lingurita de scortisoara macinata, o lingurita de cuisoare, 100 ml de suc si pulpa de portocale, o frunza de dafin, 250 de grame de zahar pudra, 8 foi de gelatina.

    Pentru crema de vanilie: 150 ml de smantana, o pastaie de vanilie (neaparat), doua linguri de zahar pudra.

    Mod de preparare:

    – Pune vinul, scortisoara, cuisoarele, sucul si pulpa de portocala, dar si frunza dafin intr-un vas si incalzeste usor pana cand mai are putin si da in fiert.
    – Ia vasul de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca natural fara sa fortezi racirea, la temperetura bucatariei, timp de 15-20 de minute, pentru a scoate toata aroma din mirodenii.
    – Pune foile de gelatina in apa rece timp de cinci minute, pana devin moi. Strecoara vinul intr-un alt vas.
    – Incalzeste vinul strecutat pana incepe sa fiarba, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva. Scoate foile de gelatina din apa rece si strange-le usor pentru a indeparta excesul de apa. Pune-le in vasul cu vin si amesteca pana se dizolva complet.
    – Imparte compozita in 6-8 pahare sau cupe de sampanie, dupa gustul tau. Lasa jeleul sa se raceasca la temperatura camerei si abia apoi pune-l in frigider timp de minim trei ore.
    – Crema de vanile se prepara amestecand semintele din batonul de vanilie cu smantana si zaharul pudra. Imparte amestecul peste jeleu si presara deasupra pudra de scortisoara.

  10. ungureanu gabriela spune:

    Tarta cu branza

    ngrediente:

    Pentru blat: trei foi de napolitane (sau biscuiti uscati si foarte fini sau fulgi de porumb de foarte buna calitate), 100 de grame de unt nesarat, trei linguri de zahar pudra.

    Pentru umplutura: 700 de grame de branza de vaci proaspata, dulce si foarte bine scursa, 200 de grame de smantana groasa, 6 oua mari, 12 linguri de zahar, cinci linguri de faina, coaja de la o lamaie, rasa fin, un baton de vanilie.

    Pentru glazura: 200 de grame de smantana groasa, patru linguri de zahar tos, coaja de lamaie

    Mod de preparare:

    – Sfarama foile de napolitane, biscutii sau fulgii de porumb pana se fac ca un pesmet. Amesteca-i cu zaharul pudra si toarna peste untul topit. Amesteca bine. Pune amestecul pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (cu diametul de 25 centimetri), unsa cu unt (si pe laterala) si preseaza foarte bine bine cu mana. Blatul trebuie sa fie de cel mult doi cm grosime. Da tava la frigider.
    – Pune intr-un vas branza, zaharul si smantana si amesteca cu mixerul cinci minute, pana ce se topeste perfect zaharul, iar branza se face cremoasa. Adauga pe rand ouale, si amesteca dupa fiecare, cateva minute. Adauga semintele din batonul de vanilie si coaja de lamaie, apoi faina. Amesteca bine.
    – Rastoarna umplutura in tava, peste blat. Niveleaza frumos tarta. Pune prajitura la copt in cuptorul cald, la foc iute in primele 15 minute, apoi la foc mic, inca o 45 de minute, pana devine ferma si prinde o crusta aurie.
    – Amesteca smantana pentru glazura si zaharul, impreuna cu razatura de lamaie. Intinde crema de smantana peste tarta imediat ce a fost scoasa din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca incet, la temperatura camerei. Da-o la rece. A doua zi este perfecta.
    – Scoate tarta din tava, a doua zi. Cand este rece iese foarte usor, dupa ce scoti peretele detasabil.
    – Serveste tarta, simpla sau cu sirop de fructe.

  11. Lucian spune:

    Ca desert de Craciun mi-as dori o desfatare de care am mai avut parte o singura data: un buretel din aluat pufos ca o buca de bebe, rasfatat in melasa si racorit cu o cupa de inghetata de fistic.

    Pofta buna!

  12. Pisica Roz spune:

    Hmmm… Eu aș mânca niște prăjituri cu praf de ceai verde, semințe de mac, smântână, ghimbir și coajă de portocală. Sunte demențiale, am primit de undeva din afară și nu credeam că se pot face prăjituri cu asemeena ingresiente. Și cel mai ciudat: în loc de smântănă uni bucătari preferă să flosească maioneză! Nu mai retin numele acestor prăjituri, dar stiu că sunt specifice servirii ceaiului.

  13. ankamario spune:

    Anul acesta de Craciun vreau sa fac un tort de ciocolata cu fructe acrisoare! Acest tort se cheama CAPSA si este un deliciu. Dulceata ciocolatei este scoasa in evidenta de fructele acrisoare! Este foarte deosebit, usor de facut si accesibil tuturor!Ingrediente: 200gr Margarina Rama Maestro, 8 oua,2 linguri faina, 300 gr zahar pudra, 100gr cacao, visine.Se freaca foarte bine margarina cu 200 gr de zahar pudra. Separat se pune 1/3 pahar apa cu 100 gr de zahar si 100 gr cacao, se fierbe pana ce devine ca o smantana groasa, se raceste bine si apoi se amesteca treptat cu margarina si galbenusurile.
    Se imparte continutul in doua: o parte pentru crema iar in cealalta parte se adauga albusurile batute spuma si cele 2 linguri de faina. Aceasta se coace in forma tapetata cu hartie de pegament, timp de 15-20 min, numai atat cat sa se tina la rasturnare.
    Se taie blatul in doua, cand este rece, se umple cu o parte din crema peste care se adauga visine sau kiwi, apoi se orneaza tortul cu restul cremei. Merita incercata aceasta reteta! Nu o sa regretati!

  14. Dana Adeana spune:

    Eu voi pregati o prajitura care se potriveste si iarna si vara. Iarna pentru ca e racoroasa, iarna pentru ca pare „ninsa”.
    Este o prajitura din ministrudele cu visine, crema de branza dulce si nuca de cocos. Nu e foarte dulce sau grea, deci merge de minune ca desert in ziua de Craciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.