Condimente în bucate

Ieri mi-am justificat din nou investitia în noua bucatarie (care s-a mai schimbat fata de ceea ce stiati voi, în curand va voi arata o noua serie de fotografii) caci am fost solicitat de Emilia Nicolaescu, realizatorul emisiunii “Sarea-n bucate” sa filmam împreuna.

Echipa tehnica a venit cu microfoane si camere, nici nu stiu cum am încaput acolo 6 persoana (inclusiv eu), am folosit luminile mele (nu au fost perfecte, dar s-au comportat decent) si am filmat pentru un episod al emisiunii. Suntem deja întelesi sa mai filmam cel putin înca unul, la sfarsitul lunii.
Constient fiind ca sarea este buna în bucate (pentru cei sanatosi), dar insuficienta ca sa obtii un gust deosebit, realizatorul a dorit sa prezinte în emisiune pasta mea de condimente, 7 arome romanesti (o voi numi criptic, de acum înainte, 7AR, caci are un nume prea lung, iar eu sunt cam lenes cu tastatura), pe care am preparat-o, pisand-o fara mila în piua mea de marmura. Am gatit apoi cu ea doua retete: ciupercute umplute cu carne de pui si 7AR, însotite de un sos simplu de rosii, si muschiulet marinat cu 7AR, ambele preparate fiind gatite la cuptor.
Am facut poze pentru presa, se pare ca filmarile de la “Sarea-n bucate” sunt apoi prezentate si în Jurnalul National, si s-a trecut la degustare. Judecand dupa modul în care echipa tehnica a devorat preparatele, as zice ca gateala a reusit.
Sarea-n bucate: 7 arome romanesti
Sarea-n bucate: 7 arome romanesti
Sarea-n bucate: 7 arome romanesti
Sarea-n bucate: 7 arome romanesti
Nu stiu exact cand va fi difuzata emisiunea. Cand voi sti ceva precis, voi anunta pe blog. Din pacate este difuzata pe TVR3, post care nu are tocmai o audienta fulminanta, dar am filmat cu placere, caci îmi prinde bine din cand în cand un contact cu televiziunea, de care, din pacate, m-am cam “înstrainat” în ultimul an.
Fiindca tot am adus vorba despre filmari, în octombrie voi relua filmuletele pentru blog si voi începe filmarile pentru un curs de bucatarie online, un proiect foarte stufos si dificil de realizat, dar pe care sper sa-l duc la capat.


19 comentarii pe “Condimente în bucate

  1. RamonaA spune:

    Se pare cã romanii nostri promoveazã mai mult emisiunile din afarã… la inceputul articolului mã gandeam cã va da filmarea pe ProTV de ex.Cum au portughezi” Vinha de alho” in toate magazinele, de ce nu am avea si noi romanii o pastã romaneascã in comert.
    Chiar nu s-a gandit nimeni la asta?

    • Radu Popovici spune:

      @Ramona: Chestia asta m-a cam mirat si pe mine, si continua sa ma mire in continuare. In fine, sper sa placa pasta mea de condimente si sa fie adoptata de cat mai multa lume. Emisiunile de afara sunt mai ieftine, caci costa doar cateva zeci sau sute de euro episodul si sunt deja testate pe public.

  2. Corina spune:

    Radu, de ce crezi ca toata lumea asteapta ceva ieftin sau mura-n gura? Atunci cand exista calitate, sunt destui dispusi sa scoata un ban din buzunar. Cred ca ne-am saturat de ieftinatati de proasta calitate, ce-i bun nu e chiar ieftin.
    Eu ma bucur ca ti-ai luat inima-n dinti, ca faci proiecte care te tenteaza de multa vreme, si ai regreta sigur daca nu le-ai pune in practica, chiar daca lumea nu mai e deschisa chiar foarte tare la a da bani pe culturalizarea in domeniul bucatariei.
    Uite cum se leaga.
    Cat despre multumirea de la filmari, atunci cand vei fi pe deplin multumit sa te sperii, ca nu te mai imbunatatesti

    • Radu Popovici spune:

      @Corina: Su sunt un optimist bine informat. Lumea este in general comoda, si le cam vrea mura-n gura. Dar nu acesta ar fi publicul meu, asa ca nu ma intereseaza. Sunt foarte hotarat sa accelerez pe proiectele care ma preocupa, inclusiv pe gasirea resurselor pentru ele.
      Ai dreptate cu automultumirea: cand esti foarte multumit de tine, inseamna ca nu mai poti progresa si ca incepi sa te plafonezi.

    • Radu Popovici spune:

      @toni: Cred ca una dintre explicatii este aceea ca, pe aceasta perioada de criza, televiziunile cauta o modalitate ieftina de a-si rezolva emisiunile. Eu (si multi altii, de altfel) sunt gratis, am si un loc decent pentru filmari, platesc din propriul buzunar ingredientele si curentul electric etc. Daca as fi cerut fie si 1 leu, nici n-ar fi calcat pe la mine.
      Oricum, ma bucur ca tu ma apreciezi si ca ti-ai dori sa ma vezi la televizor. Si eu mi-as dori. M-ar ajuta sa vand mai bine cartile la care lucrez. Macar in teorie…

  3. motoimaria spune:

    radu, nu ma grabesc 🙂 voiam sa fac un curs de bucatarie in romania insa timpul nu imi permitea. insa acum pentru o buna perioada de timp, pana invat olandeza stau cumintica acasa si fac mancare 🙂 deci timp am destul, iar de buget se va ocupa consortul, ca doar el se bucura de ceea ce gatesc, nu? mi se pare cinstit 😀

    • Radu Popovici spune:

      @motoimaria: Iar te grabesti. Va fi contra cost, si nu va fi taman ieftin; il fac in colaborare cu o companie. Vor fi cca. 100 de lectii filmate, cu retete filmate, teste de evaluare, teme pentru acasa etc.

  4. Katze spune:

    Hallo,
    Este o situatie de stress, apartine acestui gen de emisiuni.
    Daca vor fi mai multe, veti depasi aceasta faza. Nemultumirea insa va fi mereu prezenta. Face parte din program.
    Timpul va lucra pt. dv.
    O zi frumoasa
    Katze

  5. Katze spune:

    Hallo,
    Un pasionat al unei bucatarii mai deosebite, o echipa profi!!! Multumirea si fericirea se citeste pe fata asa ca… nu mai este nevoie de multe cuvinte. Va urez cat mai multe clipe de multumire interioara, valoreaza cat o zi, sau ani traiti degeaba!
    O zi frumoasa
    Katze

    • Radu Popovici spune:

      @Katze: Multumesc, dar multumit nu prea am fost. Parca niciodata nu am timp si prezenta de spirit sa spun cat as vrea si, mai ales, cear trebui. Eram mai curand obosit si transpirat; se face acolo o caldura groaznica, atunci cand merge cuptorul si cand 6 persoane respira una langa alta.

  6. memphis spune:

    Radu, sa fie cu noroc! Nu stiu ce trafic are TVR3, dar cine stie cine te vede si ce poate iesi de aici. Pana la urma, macar ai reusit sa-ti promovezi un pic pasta de condimente.
    Ca tot am adus vorba de ea, am facut-o si eu, la blender insa, si mi-a placut mult. Este aromata si extrem de gustoasa. Sta in frigider de 3 zile, caci inca n-am apucat sa gatesc cu ea, dar in weekendul asta nu mai are scapare. Imi vin socrii in vizita si vreau sa-i uimesc. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.