Ieri mi-am justificat din nou investiţia în noua bucătărie (care s-a mai schimbat faţă de ceea ce ştiaţi voi, în curând vă voi arăta o nouă serie de fotografii) căci am fost solicitat de Emilia Nicolaescu, realizatorul emisiunii “Sarea-n bucate” să filmăm împreună.

Echipa tehnică a venit cu microfoane şi camere, nici nu ştiu cum am încăput acolo 6 persoana (inclusiv eu), am folosit luminile mele (nu au fost perfecte, dar s-au comportat decent) şi am filmat pentru un episod al emisiunii. Suntem deja înţeleşi să mai filmăm cel puţin încă unul, la sfârşitul lunii.
Conştient fiind că sarea este bună în bucate (pentru cei sănătoşi), dar insuficientă ca să obţii un gust deosebit, realizatorul a dorit să prezinte în emisiune pasta mea de condimente, 7 arome româneşti (o voi numi criptic, de acum înainte, 7AR, căci are un nume prea lung, iar eu sunt cam leneş cu tastatura), pe care am preparat-o, pisând-o fără milă în piua mea de marmură. Am gătit apoi cu ea două reţete: ciupercuţe umplute cu carne de pui şi 7AR, însoţite de un sos simplu de roşii, şi muşchiuleţ marinat cu 7AR, ambele preparate fiind gătite la cuptor.
Am făcut poze pentru presă, se pare că filmările de la “Sarea-n bucate” sunt apoi prezentate şi în Jurnalul Naţional, şi s-a trecut la degustare. Judecând după modul în care echipa tehnică a devorat preparatele, aş zice că găteala a reuşit.
Sarea-n bucate: 7 arome romanesti
Sarea-n bucate: 7 arome romanesti
Sarea-n bucate: 7 arome romanesti
Sarea-n bucate: 7 arome romanesti
Nu ştiu exact când va fi difuzată emisiunea. Când voi şti ceva precis, voi anunţa pe blog. Din păcate este difuzată pe TVR3, post care nu are tocmai o audienţă fulminantă, dar am filmat cu plăcere, căci îmi prinde bine din când în când un contact cu televiziunea, de care, din păcate, m-am cam “înstrăinat” în ultimul an.
Fiindcă tot am adus vorba despre filmări, în octombrie voi relua filmuleţele pentru blog şi voi începe filmările pentru un curs de bucătărie online, un proiect foarte stufos şi dificil de realizat, dar pe care sper să-l duc la capăt.