Condimente la 10TV – urmare

Bun.. revin asa cum am promis. Unii dintre voi ati vazut probabil emisiunea, cei mai multi, cu siguranta nu. Ce pot sa povestesc eu? Am avut cu mine o gramada de condimente, alese dintre cele care se gasesc cu relativa usurinta pe piata noastra si am incercat sa spun cateva cuvinte despre ele si despre placerea de a gati.

Asa cum se intampla de obicei, mi-as fi dorit sa pot spune si povesti mai multe, dar timpul nu mi-a permis. Producatorul si prezentatorul emisiunii mi-au spus in final, la repezeala (caci emisiunea continua si dupa plecarea mea) ca a iesit foarte bine, ca am spus lucruri extrem de interesante, ca nu am avut nicio balba, niciun „aaaa…”, in fine, ca am avut vorbele cu mine, cum se spune.

In final mie mi-a placut ca exista un interes pentru condimente. Chiar daca acest interes poate fi doar conjunctural, si chiar daca oameni ca mine sunt chemati acolo un pic si „de umplutura” (pentru ca este greu sa gasesti subiecte in fiecare dimineata si stim cu totii ce fel de subiecte fac rating), eu tot ma bucur ca am participat la emisiune. Daca macar unul dintre telespectatori afla de la mine ceva interesant si i se deschide curiozitatea de a gati si de a experimenta, eu consider acest lucru ca fiind un castig.

Pentru cei care doresc sa vada emisiunea:


Citeste si articolul →   Un Tarot cu Adi Hadean

  1. Adrian Stefan spune:

    Apreciez mult pasiunea dvs si modul serios si aplicat in care tratati subiectele. Va comportati ca un adevarat expert, sigur pe cunostintele sale si nu va sfiiti nici sa recunoasteti atunci cand nu stiti ceva. Aceasta atitudine denota siguranta si credibilitate, adica exact ceea ce lipseste marii majoritati a emisiunilor de televiziune, care se complac in superficialitate si divertisment ieftin. Imi doresc emisiuni ca aceasta, la sfarsitul careia sa pot fi multumit ca am ascultat ceva cu adevarat interesant si ca am primit informatii utile, verificate, de incredere. Sa stiu ca nu am pierdut timpul si sa am senzatia ca l-am cheltuit cu folos. Felicitari, mi-as dori sa va vad zilnic, in cadrul unei emisiuni de tinuta.

    • Radu Popovici spune:

      @Adrian Stefan: Glumind putin, comentariul dv. imi aduce aminte de vremurile in care Tele Enciclopedia era emisiunea preferata a romanilor. Apartineti unui public educat si exigent, putin la numar astazi, dar, dupa cum remarc, destul de prezent pe blogul meu, lucru care ma onoreaza si imi da sperante.
      Va multumesc pentru cuvintele frumoase.

    • Radu Popovici spune:

      @mircea: Am fost ajutat de un prieten de pe Face Book. El a inregistrat si a postat pe youtube filmuletele. Multumesc, bafta si tie! 🙂

  2. toni spune:

    Mi-a placut prestatia ta, Radu. Parca erai un profesor care se straduia sa bage cateva cunostinte in capetele a trei elevi a caror minte era in alta parte. 🙂 Sper sa te vad cat mai des la TV si iti tin pumnii!

    • Radu Popovici spune:

      @toni: Prima ocazie cand ma poti revedea pe ecran este sambata, intre 10 si 11, la emisiunea „Ce se intampla, doctore?”. Multumesc pentru incurajari. 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Ada: Vad ca popularizeaza vreo 15 bloguri, ceea ce este foarte bine. Eu cred ca autorul articolului a facut alegeri bune, desi as mai fi putut adauga inca 4-5 bloguri la fel de bune ca cele listate.

  3. Mirela Stanescu spune:

    Am urmarit mai tarziu filmuletele; ”prestatia” ta a fost foarte buna . Nu este vina ta ca prezentatorul si cele doua gratii nu se pricep deloc in acest domeniu.
    Ideal ar fi sa se continue aceste „pastile” de informari si prezentari gastronomice, atat de tine cat si de alte persoane din domeniu. Daca aparitiile vor fi si pe alte posturi tv., chiar daca informatiile se repeta este cu atat mai bine; in acest caz, repetitia chiar este mama invataturii. Domeniul este nou pentru Romania. Din acest punct de vedere , noi, bucurestenii, suntem privilegiati : oferta comerciala, informationala, restaurantele, etc. Eu ( si cred ca multi dintre cititorii tai ) am foarte mare noroc cu articolele tale si , sincer, iti multumesc pentru strdaniile tale.

    • Radu Popovici spune:

      @Mirela: Ma bucur ca ti-a placut. In ce priveste prezentatorii, ei nu prezinta o emisiune culinara si nu trebuie sa stie sa gateasca. In plus, mai su si au tot felul de invitati. Este greu sa se priceapa la toate domeniile posibile. Tocmai de aceea au invitati, ca sa spuna acestia ceea ce este de spus.
      In fine, si bucataria este un mod de a face educatie si trebuie exploatat. 🙂

  4. mitinita spune:

    am reusit sa vad si eu filmuletele, prestatia ta a fost buna, la realizatori si prezentatori nu ma bag ca nu ptr ei m-am uitat, dar sper sa fii invitat si de alte posturi mai cunoscute si sper sa nu uite sa-ti scrie acolo pe ecran adresa siteului! Oricum, cine chiar vrea sa te gaseasca o poate face si singur. Felicitari si la cat mai multe emisiuni.

  5. memphis spune:

    Radu, eu am spus prestatie „foarte buna”, nu doar buna, si sunt sigur ca am dreptate. Ai fost foarte coerent, cursiv in vorbire, ai avut o prezenta agreabila, extrem de credibila. dupa parerea mea aratai si vorbeai mai bine decat prezentatorul. mare pacat ca nu ai o emisiune a ta sau macar o rubrica intr-o emisiune. Sunt convins ca ar fi unul dintre punctele de interes pentru persoanele inteligente din public.

  6. andra spune:

    Radu, mi-a placut cum ai vorbit si este pacat ca s-au tot bagat despre tine. Fetele alea se vede ca au fost aduse pentru decor. Am totusi o observatie: ai fost cam prea sobru, cel putin pentru emisiunea aceea. Nu cred ca ai avut motive, dar n-ar fi stricat sa zambesti mai mult.

    • Radu Popovici spune:

      @andra: Cred ca ai dreptate. Am fost putin incordat, sunt si racit, imi curgea nasul si mi-era teama sa nu ma apuce vreun acces de tuse. Dar este clar ca niste zambete ar fi condimentat bine reteta emisiunii. 🙂

  7. memphis spune:

    Radu, ai fost foarte OK si sunt convins ca de la tine au provenit probabil cele mai interesante lucruri spuse in acea emisiune. Felcicitari, o prestatie foarte buna, ca de fiecare data!

  8. motoimaria spune:

    Radu, felicitari pentru emisiune! A fost educativa pentru mine ( am invatat cum se foloseste nucsoara- pana acum am folosit doar pulbere ) si cu siguranta si pentru gazdele emisiunii.

  9. Marius Zota spune:

    N-am putut urmări în direct, așa că tocmai ce m-am delectat cu filmulețele postate aci. Știu că s-a comentat anterior, dar am totuși o mențiune de făcut: când aduci omul să îți vorbească despre ceva ce tu nu știi (probabil că nu te pasionează suficient de mult cât să începi să te documentezi) lasă-l domnule să vorbească, ascultă-l. Fă-l să-ți spună mai multe, nu-i tăia inițiativele mirodenio-confesive. Exploatează-l la maximum și obține cât mai mult de la el. Ascultă activ și creează atmosfera propice de a afla cât mai multe. Asta a fost pentru cei care fac emisiunea, căci tu Radu ești elegant, politicos și te afli și într-o postură delicată pentru a comenta (cu toate că ai atins niște chestiuni în răspunsurile de mai sus, „thumb up”). Așa că le spunem noi: lăsați omul să-și deșarte tolba dacă tot l-ați adus și a fost dispus să vină.

    Dar să știi că așteptam, când vorbeai despre legumele aduse din americi, să spui și… și…. și de cartof.. n-ai zis.. era prea evident??!! 🙂 Iar micii românești nu îi consider cei mai buni dintre cei cunoscuți. Sârbii fac niște cevapcici delicioși cu o textură cel puțin interesantă. Iar chimionul din kebapche-ul bulgăresc face toată treaba. 😉

    Altfel, mi-ar fi plăcut să te aud vorbind mai mult, mai amănunțit, despre toate mirodeniile alea. Îmi place că te informezi la modul istoric (pasionant) și științific (necesar).
    Cred că ar fi interesant de făcut o șuetă cu cei interesați de domeniu pentru a discuta, experimenta, exemplifica și… degusta. :)) Undeva într-un cadru organizat (dar nu mă duce capul acum unde s-ar putea face asta). Sunt atât de multe de discutat și de făcut pe domeniul ăsta. 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Marius: Cartoful mi-a scapat din vedere, recunosc. Normal ca stiam de el, dar in clipa aceea mi-a zburat din cap.
      In ce priveste prezentatorul, omul asta are cativa invitati zilnic. Eu zic ca a si fost un pic memotionat, tocmai fiindca nu cunostea subiectul. Nu se poate nici el pune la punct cu toate domeniile de interes. Ma gandesc ce naiba l-as fi intrebat eu pe un muzician, pe un folclorist sau pe un meteorolog; iata doar trei dintre domeniile unde sunt total pe dinafara.
      O sueta ar fi bine venita. Ne putem aduna cativa, la un restaurant. Ciugulim ceva, bem ceva si discutam mult.

  10. wolf1869 spune:

    Am urmărit emisiunea deoarece, consecvent fiind, ți-am accesat site-ul la prima ora (spre rușinea / bucuria mea acea prima ora a fost cam cu 10 minute înainte de începerea emisiunii).
    Ai fost OK, ai încercat sa faci în puținul timp alocat o educație culinara tuturor novicilor într-ale gătitului (trecem peste întrebările / comentariile celor din platou, care, mea culpa fetelor, s-au întâlnit cu cratița în vitrinele magazinelor de moda).
    Felicitări și sa speram ca urmează și alte invitații din partea posturilor TV!

  11. cristi-j spune:

    participarea la acest tip de emisiuni are si dezavantaje … hahaha
    eu zic ca ai avut o prestatie foarte buna , din pacate prezentatorul a fost slab .
    buna ideea cu filmuletele pe blog .

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Unul dintre dezavantaje este ca nu au trecut si ei adresa blogului. Apelativul „Dl. Radu” nu prea lamureste publicul de unde sa ma ia. In ce priveste prezentatorul, nu este usor sa fii in locul lui si sa duci in carca o emisiune de 2 ore zilnic. Omul nu stia gastronomie si, ca atare, au fost intrebarile pe care le-ar fi pus o persoana din afara fenomenului. Cred insa ca si publicul asa-zis larg ar fi pus cam aceleasi intrebari, deci au fost potrivite pentru emisiune.
      Au cam intrat peste mine in timp ce vorbeam, dar stiu ca am tendinta de a ma lasa purtat de pasiune si vorbesc cam mult; incercau probabil sa ma atraga pe fagasul dorit de emisiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.