Dupa cum stim cu totii, este greu sa te aprovizionezi cu condimente sau alte ingrediente necesare atunci cand gatesti preparate mai exotice, mai ales in cazul celor care nu sunt bucuresteni. Numai eu stiu de cate ori trebuie sa indic in retete locul de unde am cumparat, sau unde s-ar putea gasi, un ingredient sau altul.

Uneori am cochetat cu ideea de a incerca sa import chiar eu mirodenii, sosuri, paste, etc. si sa le comercializez online. Mi-au lipsit insa resursele si, poate, si curajul, caci piata noastra este saraca si needucata. Exista insa, din fericire, persoane mai curajoase si mai optimiste, care nu se dau batute atat de usor.

De aceea ma bucur ori de cate ori aflu de o noua sursa de ingrediente de calitate, mai ales daca intreprinzatorul se dovedeste a fi o persoana care iubeste cu adevarat gastronomia si care priveste lucrurile nu doar ca pe o simpla afacere, ci si ca pe ceva in care investeste pasiune.
Un prieten, pe numnele sau Nico Lontras, roman care lucreaza ca bucatar sef la un bun restaurant din Estonia (credeti-ma, face adevarate minuni acolo, este unul dintre bucatarii pe care ii respect foarte mult), a pus pe picioare un business al carui site este numit sugestiv: . Va puteti lesne da seama ca acest site comercializeaza condimente.

http://www.real-spice.eu/

Desi site-ul sau functioneaza de doar 2 saptamani, oferta este destul de promitatoare: mirodenii intregi si pisate, paste de curry, taitei, orez, poppadoms etc. Ingredientele sunt potrivite pentru bucatariile thailandeza si indiana. Cunosc marcile oferite spre vanzare si pot sa va confirm ca sunt de calitate. Le-am folosit si eu (cumparate in calatoriile mele prin strainatate) si vorbesc in cunostinta de cauza.

Sper ca pe viitor oferta sa se diversifice, dar acest lucru depinde, bineinteles, si de reactia cumparatorilor. Site-ul nu se adreseaza pietii din Romania, de aceea am incredere ca va avea succes, dar preturile sunt bune, din cate imi pot da eu seama, si exista facilitati de transport si in Romania (depozitele se afla in Estonia).
Site-ul se adreseaza nu doar persoanelor particulare, ci si restaurantelor, unele produse fiind oferite si in ambalaje de 5 kg. In fine, aveti aici toate detaliile necesare.

Aruncati o privire prin site si daca gasiti ceva care va intereseaza, combinati-va eventual si cu alti prieteni, ca sa iesiti mai ieftin la transport, si faceti o comanda.