Este o reteta simpla si aromata, al carui secret este inglobarea jeleului de mere (se pot folosi si alte jeleuri dulci-acrisoare, preferabil nu de culoare inchisa) in sosul preparat pe baza de vin.
Bucatarie: greceasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 45 minute
Ingrediente:
4 copane de pui, intregi
1 lingura de ulei de masline
2 cepe verzi (doar partea alba), taiate felii subtiri
1 lingura de seminte de mustar
2 lingurite de seminte de coriandru
1/2 cana cu vin alb, sec
1 lingurita de jeleu de mere
1 lingura de frunze de coriandru, tocate
sare
piper negru, macinat
Indicatii:
Se spala copanele, se scurg si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se frige carnea de pui, pana se rumeneste (cam 5 minute pe fiecare parte). Se transfera copanele pe un platou.
Se adauga ceapa verde in tigaie si se caleste, cca, 2 minute. Se adauga semintele de mustar, cele de coriandru si vinul; se da in clocot.
Se aduc copanele in tigaie, cu partea cu piele in sus, si se fierb inabusit 20-25 minute. Se transfera copanele pe un platou.
Se adauga in sos jeleu si frunze de coriandru si se amesteca pana ce jeleul se dizolva in lichid. Se asezoneaza cu sare si piper si se toarna peste copane.
am inteles,deci musai trebuie sa caut!
Cred ca nu-i vreo problema daca nu am la indemana frunze de coriandru…seminte am,dar frunze nu !
@Carmen-Ana: Ar cam fi, caci semintele nu au nimic in comun cu frunzele ca gust, aroma, culoare si textura. Reteta va deveni Copane de pui cu patrunjel/marar/cimbru si mustar, functie de ce verdeata veti folosi.