Cotlete de porc picante
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente tipic chinezesti, dar care se gasesc in supermarketuri (Cora, Carefour, MegaImage): sos de soia, sos hoisin, sos de stridii, ulei de susan, vin de orez (sau vin alb, sec), piper alb.
 
Bucatarie: chinezeasca
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 12 ore
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
1 kg cotlete de porc
60 ml sos de soia
2 linguri de sos de stridii
1 lingura de sos hoisin
1 lingura de zahar brun
1 lingura de vin de orez Shiaoxing (sau vin alb, sec)
4 catei de usturoi, dati prin razatoare
1 lingurita de ulei de susan
piper alb, macinat
salata verde, pentru servit
orez fiert, pentru servit
 
Instructiuni:
Se combina toate ingredientele intr-un castron mare, se acopera si se lasa la marinat peste noapte, in frigider.
Se scurge carnea (marinada se pastreaza) si se prajeste pe gratar, sau intr-o tigaie mare, neaderenta, uns cu putin ulei. Cat timp se gateste carnea, se unge des cu marinada ramasa in castron.
Se serveste cu salata verde si orez fiert.