Craciun în noiembrie

Exista restaurante care dispar de pe piata, în timp ce altele rezista. Probabil ca dincolo de amplasament, calitatea serviciilor si organizare, rezista cele care stiu sa se adapteze continuu pietei si sa se „reinventeze”, asa cum este la moda sa se spuna astazi.

„Tha Harbour”, restaurantul marinaresc din Piata Amzei, face parte din aceasta ultima categorie. Cel putin asa cred eu.
Managementul are idei si curajul de a le pune în practica pentru a atrage atentia asupra restaurantului si pentru a-l umple cu clienti. Nu pot sa zic ca, aprioric, ideile mi s-ar fi parut neaparat bune. Eu sunt o persoana mai „batranicioasa” cand vine vorba despre restaurante. Prefer sa mananc, sa beau si sa fac conversatie linistit si ma cam feresc de locurile unde este agitatie, muzica, program etc.
The Harbour - retetitie pentru Craciun 2011
Totusi, mi-am dat seama înca de acum vreo 30 de ani ca „piata”, adica acea multitudine de oameni care formeaza clientela unui produs sau serviciu, este tare diferita de mine.
Asa ca, atunci cand managerul restaurantului, d-na Ioana Istrati m-a întrebat ce parere as avea daca ar organiza o repetitie pentru Craciun, am zis imediat „da, cred ca ar iesi bine”.
The Harbour - retetitie pentru Craciun 2011
Sa nu credeti ca as fi sfatuitorul managerului de la „The Harbour”. Sunt doar unul dintre cei cu care restaurantul a colaborat în ultimele luni (am organizat acolo o degustare de „dulce-de-iute” si am mai participat la alte doua evenimente). Sunt sigur ca a fost ceruta parerea multor alte persoane înainte ca sa fie alocate atatea resurse organizarii evenimentului, si probabil ca marea lor majoritate a raspuns pozitiv la idee. Ei bine, toti acestia au avut dreptate.
harbour3
Cu ocazia „Craciunului” din 25 noiembrie, „The Harbour” a fost plin ochi. Decoratiile specifice Craciunului au fost scoase la vedere, Craciunitele te întampinau înca de la usa, meniul obisnuit a fost completat cu traditionalele sarmale si vin fiert, iar printre invitati a fost si un fel de Mos Craciun, interpretat cu multa verva de Emil Mitrache. Am zis un fel de Mos Craciun, fiindca îi lipseau unele lucruri, dar avea si altele în plus.
Ca în cazul unui autentic Mos Craciun, înainte de a primi cadouri, cei prezenti au fost nevoiti sa spuna poezii, sa cante, sa spuna bancuri. Una peste alta lumea a parut sa se distreze copios, ba chiar s-a înregistrat si o cerere oficiala în casatorie, mireasa, probabil sub influenta atmosferei sarbatoresti, chiar acceptand-o.
harbour5
Iata ca, pe langa servicii bune, bucate delicioase si vinuri de calitate, clientii pot fi atrasi de evenimente traznite si organizate cu imaginatie.
Restaurantul nu este doar un loc unde mananci si bei, ci, iata, si unul unde poti fi captivat de atmosfera.
harbour6
harbour7
Daca faceti parte dintre cei care se simt bine de Craciun, alaturi de Mos, ar fi trebuit sa fiti pe 25 noiembrie la „The Harbour”, chiar si doar pentru a saluta o idee deosebita.

2 comentarii pe “Craciun în noiembrie

  1. jollyca spune:

    …si ce palinca buna au avut 🙂 . Cred ca si asta a contribuit un pic la raspunsul „miresei”.

    Mi s-a parut ca cei de la Harbour au prins curaj la organizare si a iesit un pic mai „indraznet” decat „Zilele Recoltei”.

    • Radu Popovici spune:

      @jollyca: Nu am gustat palinca, eu sunt mai mult cu vinul si berea. Cred ca si publicul a raspuns altfel decat de „Ziua Recoltei”, si tema a fost una mai pe sufletul consumatorului roman. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.