Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Iata o reteta foarte simpla si rapida, dar care are ca rezultat o crema cu gust rafinat, demna sa fie “uvertura” unui pranz sau a unei cine festive. Este foarte potrivita sa figureze pe masa de Revelion; puteti chiar sa intampinati oaspetii cu ea, ca sa va ofere un ragaz pana reusiti sa aduceti la masa celelalte feluri.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
200 g crema de branza
100 g branza cu mucegai albastru sau verde, faramitata
50 g iaurt
25 ml vin alb sau rose
piper negru, proaspat macinat
120 g miez de nuca
25 g stafide aurii Sultana
1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt
2 pere, curatate de cotoare si taiate felii
felii de paine, pentru servit
Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia Mediu). Se asterne pe o tava de copt o foaie de hartie de pergament. Peste ea se asaza miezul de nuca. Se coc 5-10 minute, sau pana ce sunt rumeniti. Se toaca circa trei sferturi dintre ei; se pun deoparte miejii care arata cel mai bine, intregi, pentru decor.
Intre timp se prajesc feliile de paine, unse cu putin ulei, pe un gratar
Se amesteca intr-un blender crema de branza cu smantanana, branza cu mucegai, marar si vin. Se proceseaza pana se obtine o crema omogena.
Se transfera crema intr-un castron si se combina cu stafide si nuci tocate. Se decoreaza crema cu miejii de nuca ramasi intregi si cu frunze proaspete de marar.
Se serveste crema pe paine prajita, alaturi de feliute de pere si de un pahar cu Cabernet by ENIRA 2009.
Vin pentru servit: Cabernet by ENIRA 2009
Sfaturi:
Aceasta crema se poate servi si pe crutoane crocante, in loc de felii de paine.
WineRo pe FaceBook.
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.
…….Se amesteca intr-un blender crema de branza cu smantanana, branza cu mucegai, marar si vin………………
Vrei sa spui cu iaurtul, nu cu smantana,nu?
@Corina: Da, iaurt. Dar poti folosi si smantana, daca vrei.
Crema a fost preparata intr-o dimineata, asa ca n-am avut vin, a fost doar o gustare. Avand in vedere ca sunt unul din putinii care au avut placere de a gusta preparatele tale, confirm, cabernet-ul de la Enira ar fi fost o completare frumoasa.
@Daniel: Nu te contrazic. Dar nu dimineata. 🙂
Buna idee reteta asta. Cred ca ar merge si cu mere, nu doar cu pere. am notat-o. 🙂
@Laura: Eu am incercat-o si cu mere, si cu pere. Totusi, dupa gustul meu, perele se potrivesc mai bine; asta nu inseamna ca nu este buna si cu mere. Nu te impiedica nimic sa ai ambele fructe la indemana. 🙂
La miezul de nuca pluralul este miezi/mieji.
Reteta e potrivita pentru sarbatori, sa mai scapam de traditionalele salata de bouef, oua umplute…etc. Imi place ca sa face usor si e foarte aromata.
@Corina: Si eu zic ca este o gustare buna ca sa preceada masa de Revelion. Insa nu uita vinul. Au cu adevarat mult farmec doar impreuna: reteta si vinul potrivit! 🙂
Foarte buna reteta, dar am o observatie (sper fara suparare). Pluralul de la miez este miezuri….vezi DEX.
MIEZ, miezuri, s. n. 1. Parte interioara (moale) a unui fruct, a painii etc., inima (IV 3). ♦ Partea cea mai dinauntru, centrala a unui lucru, a unui spatiu etc. interior; spec. partea din interior, comestibila, a unei nuci.
@dona: Nicio suparare, caci aveti un piculet de dreptate. Se foloseste si forma mieji (miez s. n. (s. m.), pl. miezuri (mieji) Sursa: DMLR), gasiti tot in DEX, ultima definitie. Ce-i drept, este o forma mult mai rar intalnita.
Conteaza mai mult ca va place reteta. 🙂
Salut Radu, multumim pentru reteta, am incercat si noi sa o facem, asta e ceea ce ne-a iesit: . Crema este delicioasa, mare atentie la cantitatea de branza cu mucegai, daca puneti prea multa se poate transforma din personaj principal in dictator fara scrupule. Dip-ul il avem, asteptam felul principal festiv.
@Daniel: Foarte fain. Vad ca ati folosit pere cu coaja galbena. 🙂 Ai dreptate cu branza cu mucegai, poate domina reteta daca este pusa in exces. Ati avut si vin?
La fix! Am cumparat acum luni o sticla de cabernet Enira 2009. O tin pentru Craciun sau revelion. O s-o bem langa aceasta salata de branzeturi.
@andra: Ai ajuns deci la acel magazin despre care vorbeai. Sa va bucurati de vin… si de reteta asta, daca o veti incerca. 😀
Cat este de simpla reteta, si cat de gustoasa. Ce combinatie interesanta. Am notat-o pentru Revelion. 🙂
@simina: Mai ramane sa faci rost si de Cabernet by Enira 2009. 🙂