Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Iata o reteta foarte simpla si rapida, dar care are ca rezultat o crema cu gust rafinat, demna sa fie “uvertura” unui pranz sau a unei cine festive. Este foarte potrivita sa figureze pe masa de Revelion; puteti chiar sa intampinati oaspetii cu ea, ca sa va ofere un ragaz pana reusiti sa aduceti la masa celelalte feluri.
Crema de branza cu nuci

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
200 g crema de branza
100 g branza cu mucegai albastru sau verde, faramitata
50 g iaurt
25 ml vin alb sau rose
piper negru, proaspat macinat
120 g miez de nuca
25 g stafide aurii Sultana
1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt
2 pere, curatate de cotoare si taiate felii
felii de paine, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia Mediu). Se asterne pe o tava de copt o foaie de hartie de pergament. Peste ea se asaza miezul de nuca. Se coc 5-10 minute, sau pana ce sunt rumeniti. Se toaca circa trei sferturi dintre ei; se pun deoparte miejii care arata cel mai bine, intregi, pentru decor.

Intre timp se prajesc feliile de paine, unse cu putin ulei, pe un gratar

Se amesteca intr-un blender crema de branza cu smantanana, branza cu mucegai, marar si vin. Se proceseaza pana se obtine o crema omogena.

Se transfera crema intr-un castron si se combina cu stafide si nuci tocate. Se decoreaza crema cu miejii de nuca ramasi intregi si cu frunze proaspete de marar.

Se serveste crema pe paine prajita, alaturi de feliute de pere si de un pahar cu Cabernet by ENIRA 2009.

Vin pentru servit: Cabernet by ENIRA 2009

Sfaturi:
Aceasta crema se poate servi si pe crutoane crocante, in loc de felii de paine.

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.