Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si crocant. Crevetii se pot servi inmuiati intr-un castronel cu sos iute, pe piata gasindu-se atat sosuri de ardei iute picante, cat si dulci. Cel mai potrivit ar fi sosul thailandez pentru fructe de mare, care se gaseste in supermarketuri.

 
Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 8 minute

Ingrediente:
20 de creveti medii, circa 350-400 g in total, decorticati, dar cu cozile intacte
60 g faina care creste singura
3 linguri de seminte de susan
1 lingurita de pasta thailandeza de curry rosu
1 lingura sos de peste
60 ml apa
ulei, pentru prajit
sos thailandez picant pentru fructe de mare, pentru servit
cateva frunze de coriandru (sau patrunjel) proaspat, pentru servit
feliute de ghimbir murat (optional), pentru servit
 
Instructiuni:
Se decorticheaza crevetii, lasand cozile intacte. Se spala bine si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.

Se incinge o craticioara, la foc mediu. Se adauga semintele de susan si se prajesc, fara ulei, pana ce incep sa se rumeneasca si sa-si dezvolte aroma (circa 30 de secunde).

Se combina intr-un castron faina cu semintele de susan prajite. Se amesteca in alt castron pasta de curry, sosul de peste si apa, pana se obtine un lichid omogen. Se adauga, treptat, lichidul in mixtura de faina si seminte de susan. Se amesteca permanent, pana se obtine un aluat destul de gros.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau intr-o tigaie mare. Trebuie sa se formeza un strat, pe fundul wok-ului, cu grosimea de 3-4 cm. Tinand crevetii de coada, se inmoaie in aluat, unul cate unul, dupa care se lasa sa cada in uleiul fierbinte. Se prajesc 4-5 minute, pana ce se rumenesc si se fac crocanti. Se scurg pe prosoape de hartie si se aranjeaza pe farfurii, alaturi de feliute de ghimbir murat, sos picant si orez fiert, cu bob lung. Se orneaza cu frunze de patrunjel si se servesc imediat.

Sfaturi
La Mega Image se gasesc, nu intotdeauna, din pacate, borcanele cu paste de curry atat rosu cat si verde.
Daca nu gasiti pe piata pasta thailandeza rosie de curry, folositi 1 lingurita de pasta de ardei iute. Este mai important sa incercati reteta, decat sa va „impotmoliti” la unul dintre ingrediente.