Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne de porc, cum este baconul. Imi place mult contrastul de gust si de aroma intre crevetii fini, aproape rafinati, si savoarea rustica si puternica, cu nuante sarat-afumate a baconului.

La acest contrast se adauga un altul, cel dintre sosul de iaurt racoritor si aromatizat delicat cu busuioc, si frigaruile fierbinti.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
12 creveti decorticati (se lasa doar coditele, daca se doreste)
6 felii de bacon
125 g iaurt
1 lingura de frunze proaspete de busuioc, tocate marunt
sare
piper alb, macinat
1 lingurita de suc de lamaie
1 lingura de ulei de masline extra virgin
frunze de busuioc, pentru servit
1/2 ardei gras rosu, tocat
12 frigari de bambus, inmuiate in apa timp de 2-3 ore

Instructiuni:
Se sareaza si se pipereaza crevetii. Se infasoara cate doi intr-o felie de bacon. Se infig apoi in doua frigari, ca sa stea fix si sa nu se rasuceasca.

Se incinge un gratar. Se frig crevetii inveliti in bacon timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce baconul este rumenit, iar crevetii sunt facuti.

Intre timp se amesteca iaurtul cu sare, piper si busuioc tocat. Se pune deoparte.
Se amesteca apoi intr-un borcan cu capac, prin scuturare, sucul de lamaie cu ulei, sare si piper. Se combina aceasta vinegreta cu ardeiul tocat.

Se intind 4-5 linguri de sos pe jumatate dintr-o farfurie. In centrul iaurtului se asaza jumatate din ardeiul tocat. Alaturi de sos se asaza 3 frigarui. Se orneaza cu frunze proaspete de busuioc si se serveste.