Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine in cadrul demonstratiei “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”, organizat de magazinul “Biscuit”. Gustul preparatului are un accent dulce, iar aroma este foarte deosebita datorita combinatiei de usturoi, cimbru si papaya.


Bucatarie: jamaicana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
3 linguri de ulei de porumb
4 catei de usturoi, tocati
2 cepe mici, tocate
4 fire de cimbru proaspat, doar frunzele
500 g creveti cruzi, decorticati
1 papaya de dimensiune medie, curatata de seminte si taiata feliute
sare
piper negru, proaspat macinat
orez fiert, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si ceapa si se soteaza 2-3 minute.

Se adauga papaya si cimbru si se amesteca pana ce papaya incepe sa se inmoaie.

Se adauga crevetii, se sareaza si se pipereaza si se prajesc 4-5 minute, amestecand din cand in cand, pana ce crevetii sunt facuti. Se serveste cu orez fiert.

Sfaturi:
Reteta foloseste o papaya mediu-coapta. Daca aveti la indemana una coapta bine, adaugati-o in tigaie la 2 minute dupa ce ati pus crevetii. Amestecati cu grija, ca bucatile de fruct sa nu se sfarame.