Creveti cu papaya

Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine in cadrul demonstratiei “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”, organizat de magazinul “Biscuit”. Gustul preparatului are un accent dulce, iar aroma este foarte deosebita datorita combinatiei de usturoi, cimbru si papaya.


Bucatarie: jamaicana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
3 linguri de ulei de porumb
4 catei de usturoi, tocati
2 cepe mici, tocate
4 fire de cimbru proaspat, doar frunzele
500 g creveti cruzi, decorticati
1 papaya de dimensiune medie, curatata de seminte si taiata feliute
sare
piper negru, proaspat macinat
orez fiert, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si ceapa si se soteaza 2-3 minute.

Se adauga papaya si cimbru si se amesteca pana ce papaya incepe sa se inmoaie.

Se adauga crevetii, se sareaza si se pipereaza si se prajesc 4-5 minute, amestecand din cand in cand, pana ce crevetii sunt facuti. Se serveste cu orez fiert.

Sfaturi:
Reteta foloseste o papaya mediu-coapta. Daca aveti la indemana una coapta bine, adaugati-o in tigaie la 2 minute dupa ce ati pus crevetii. Amestecati cu grija, ca bucatile de fruct sa nu se sfarame.


Citeste si articolul →   Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz

15 comentarii pe “Creveti cu papaya

    • Radu Popovici spune:

      @Ramona: A, pai nu este „esenta”. Este „doar” de calitate foarte buna, extra virgin cu aciditate foarte mica, culoare verzuie, gust fructat. Cred ca este excelent.

  1. RamonaA spune:

    Cel de caliate, tip esentã se vinde in sticlute de 250 ml si costã peste 5€…celelalte la 1 lt. se gãsesc peste tot si sunt super ieftine:)(mã refer la ulei de mãsline)
    Nu se prea foloseste ulei de porumb aici, poate de aceea nu se gãseste peste tot…

  2. RamonaA spune:

    Am gãsit ulei de porumb 🙂 am fost azi la un magazin mare numit Apolonia, care aprovizioneazã restaurantele…era sã nu mai ies 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Ramona: N-as fi crezut ca in Portugalia este asa o problema cu uleiul de porumb, si nici ca cel de masline este atat de scump. Daca la noi uleiul de porumb este pe toate rafturile, caci se produce local, m-as fi asteptat ca uleiul de masline sa fie mai accesibil in Portugalia.

  3. memphis spune:

    Sunt de atatia ani in strainatate, dar n-am mancat niciodata papaya, desi in Franta se gaseste in multe locuri. M-ai facut curios. Cred ca merge bine si cu alte feluri de carne, nu doar cu creveti.

  4. RamonaA spune:

    Ce bun!!!merçi de retetã:) chiar am cimbru proaspãt in vas, ulei de palmier am vãzut, dar de porumb nu…poate pt. cã nu am cãutat in mod special, merge si cu cel de mãsline?

    • Radu Popovici spune:

      @Ramona: Uleiul de palmier este ok, la fel si untul. Nu folosi minunea aia de ulei de masline extra-virgin la prajit; este pacat. Daca ai un ulei de masline rafinat, este bun si acela.

  5. Elena Toma spune:

    Uau! S-a notat, tot ce ai pus acolo este pe gustul meu. Si al dietei, deci a fost trecuta in caietul secret cu „Retete de la Radu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.