Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine in cadrul demonstratiei “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”, organizat de magazinul “Biscuit”. Gustul preparatului are un accent dulce, iar aroma este foarte deosebita datorita combinatiei de usturoi, cimbru si papaya.
Bucatarie: jamaicana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
3 linguri de ulei de porumb
4 catei de usturoi, tocati
2 cepe mici, tocate
4 fire de cimbru proaspat, doar frunzele
500 g creveti cruzi, decorticati
1 papaya de dimensiune medie, curatata de seminte si taiata feliute
sare
piper negru, proaspat macinat
orez fiert, pentru servit
Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si ceapa si se soteaza 2-3 minute.
Se adauga papaya si cimbru si se amesteca pana ce papaya incepe sa se inmoaie.
Se adauga crevetii, se sareaza si se pipereaza si se prajesc 4-5 minute, amestecand din cand in cand, pana ce crevetii sunt facuti. Se serveste cu orez fiert.
Sfaturi:
Reteta foloseste o papaya mediu-coapta. Daca aveti la indemana una coapta bine, adaugati-o in tigaie la 2 minute dupa ce ati pus crevetii. Amestecati cu grija, ca bucatile de fruct sa nu se sfarame.
Super reteta! Neaparat de incercat!
Da, asa este 🙂
Cel cumpãrat de mine…
http://www.esporao.com/azeites/Pages/azeite_dop_moura.aspx
:d
@Ramona: A, pai nu este “esenta”. Este “doar” de calitate foarte buna, extra virgin cu aciditate foarte mica, culoare verzuie, gust fructat. Cred ca este excelent.
Cel de caliate, tip esentã se vinde in sticlute de 250 ml si costã peste 5€…celelalte la 1 lt. se gãsesc peste tot si sunt super ieftine:)(mã refer la ulei de mãsline)
Nu se prea foloseste ulei de porumb aici, poate de aceea nu se gãseste peste tot…
@Ramona: Ulei “tip esenta”? Cum arata asa ceva?
Am gãsit ulei de porumb 🙂 am fost azi la un magazin mare numit Apolonia, care aprovizioneazã restaurantele…era sã nu mai ies 🙂
@Ramona: N-as fi crezut ca in Portugalia este asa o problema cu uleiul de porumb, si nici ca cel de masline este atat de scump. Daca la noi uleiul de porumb este pe toate rafturile, caci se produce local, m-as fi asteptat ca uleiul de masline sa fie mai accesibil in Portugalia.
Sunt de atatia ani in strainatate, dar n-am mancat niciodata papaya, desi in Franta se gaseste in multe locuri. M-ai facut curios. Cred ca merge bine si cu alte feluri de carne, nu doar cu creveti.
@memphis: Asa este, merge cam cu toate felurile de carne.
ok.
Merçi 🙂
Ce bun!!!merçi de retetã:) chiar am cimbru proaspãt in vas, ulei de palmier am vãzut, dar de porumb nu…poate pt. cã nu am cãutat in mod special, merge si cu cel de mãsline?
@Ramona: Uleiul de palmier este ok, la fel si untul. Nu folosi minunea aia de ulei de masline extra-virgin la prajit; este pacat. Daca ai un ulei de masline rafinat, este bun si acela.
Uau! S-a notat, tot ce ai pus acolo este pe gustul meu. Si al dietei, deci a fost trecuta in caietul secret cu “Retete de la Radu”.
@Elena Toma: De ce este secret?