Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana obositor, cand nu prea ai timp si chef sa gatesti ceva elaborat.

 
Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente
2 ardei grasi rosii, curatati si taiati patratele de 3 cm (circa 300 g)
1 ardei iute mare, verde, taiat rondele, pe diagonala
350 g creveti prefierti (de culoare roz)
1 1/2 lingura de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
2 catei de usturoi, pisati
2 linguri de sos de peste
1 lingura de zahar brun
2 lingurite de boabe de piper negru, macinate grosier
4-5 fire de coriandru proaspat (sau patrunjel), frunzele tocate

Instructiuni:
Se curata crevetii, indepartand capetele, piciorusele si cochilia, dar lasand coditele intacte. 
Se incinge un wok (sau o tigaie mare, de preferinta teflonata) la foc iute, se adauga uleiul si se incinge bine. Se adauga ardeii grasi si se stir-fry (prajire rapida, la foc iute, amestecand continuu) 1-2 minute, pana ce se fac fragezi, dar raman inca crocanti. Se scot din tigaie, cu o spumiera, si se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se adauga crevetii si usturoiul in wok si se stir-fry 1 minut. 
Se adauga sosul de peste, zaharul si boabele de piper si se continua inca 1 minut.
Se asaza crevetii in mijlocul unui platou (sau pe farfurii individuale), iar in jurul lor se asaza bucatelele de ardei gras. Se toarna peste creveti sosul ramas in wok, se presara apoi cu coriandru tocat si cu rondele de ardei iute si se servesc fierbinti.