Acest preparat este o gustare ingenioasa, impresionanta ca aspect, aromata si delicioasa. Amestecul colorat de orez, cu porumb si seminte de rodie ii da satietate. Daca doriti sa aveti o masa completa, adaugati-i o salata de legume drese cu o vinegreta usoara.
Creveti cu seminte de rodie

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 12 minute

Ingrediente:
1 lingurita de usturoi, ras
1 lingurita de ghimbir, ras
3 linguri de seminte proaspete de rodie
1 lingurita de boabe de coriandru
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de boia iute
3 linguri de vin alb
1 1/2 lingura de coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocat marunt
1 lingura de ulei de orez
1 ceapa rosie mica, taiata rondele
12 creveti cruzi, decorticati si curatati
100 g orez Basmati fiert, pentru servit
50 g boabe de porumb, din cutie

Instructiuni:
Se prajesc uscat semintele de coriandru 30-40 de secunde, pana ce incep sa sara. Se piseaza fin, intr-o piua. Se spala si se scurg bine semintele de rodie.
Se spala crevetii si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. Se sareaza.

Se combina intr-un castron usturoiul cu ghimbir, 1 lingura de seminte de rodie, coriandru macinat, boia iute, vin, doua treimi din cantitatea de frunze de coriandru si ulei. Se adauga crevetii sarati, se amesteca si se acopera castronul. Se lasa la marinat minim 1 ora, in frigider.

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se taie 2 bucati patrate de hartie pergament, circa 20×20 cm. Se asaza in centrul lor jumatate din creveti si din marinada, plus jumatate din rondelele de ceapa rosie. Se inchid pungulitele si se leaga cu sfoara, sau se prind cu clame, ca sa se sigileze. Se coc crevetii in cuptor 10-12 minute, sau pana ce sunt facuti.

Intre timp se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurge bine si se combina cu porumb si restul de seminte de rodie.
Se servesc crevetii, presarati cu restul de coriandru proaspat, alaturi de garnitura de orez.