Creveti cu sos de bere si coriandru

Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca fiecare dintre dvs. a gatit ceva asemanator. Particularitatea acestei retete este data de sosul de bere, imbogatit cu putin unt si aromatizat cu piper, coriandru, portocala, usturoi, ardei iute si patrunjel.
Creveti cu sos de bere si coriandru
Este un sos cu gust complex, usor picant si usor citric, cu arome care se regasesc in berea alaturi de care va recomand sa serviti crevetii.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 8 minute

Ingrediente:
20 de creveti, curatati de carapace si vinisoare (puteti pastra coditele intacte, daca doriti)
1 lingura de unt
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de coaja rasa de portocala
1 lingura de suc de portocala
1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si vinisoare, tocat marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita de boabe de coriandru
100 ml bere de grau belgiana (witbier)
o mana de patrunjel proaspat, tocat

Instructiuni:
Se pune tigaia pe flacara, la foc mic. Se adauga boabele de coriandru si se prajesc usor, fara grasime, timp de 30 de secunde. Se adauga apoi untul si, dupa ce acesta se topeste, se adauga sare, piper, usturoi si ardei iute. Se gatesc ingredientele 1-2 minute, amestecand frecvant.

Se adauga berea si se amesteca bine. Se gateste mixtura 2-3 minute, sau pana ce sosul incepe sa devina siropos. Se adauga crevetii, patrunjelul, coaja si sucul de portocala si se gatesc la foc mediu 2-3 minute, sau pana ce crevetii sunt facuti.

Se gusta sosul din tigaie si se potriveste asezonarea: sare, suc de portocala, piper.
Se servesc crevetii stropiti din belsug cu sos, alaturi de cateva felii de paine de casa si de un pahar de witbier.

Citeste si articolul →   Pe urmele untului - partea 2

Note:
Witbier, berea belgiana din grau, este racoritoare, vivace carbonatata, cu gust si aroma de malt, banane, piersici si portocale, cu note de coriandru si piper, usor citrica.
Witbier isi gaseste, din punct de vedere al gustului si aromei, „ecouri” în sosul crevetilor, preparat din witbier si aromatizat cu coriandru.
Cele doua merg foarte bine impreuna si va ofera o gustare delicioasa.

Eu am folosit bere din grau Hoegaarden, nefiltrata, ca toate berile belgiene de acest fel, bine echilibrata, de foarte buna calitate; puteti insa folosi orice witbier, caci se va potrivi bine cu preparatul culinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.