Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam dorul.
Ca aproape intotdeauna, si de data aceasta o am pentru dvs. o reteta foarte simpla si rapida, dar plina de savoare. Ea a fost prezentata, explicata si exemplificata la cursurile de practica si teorie culinara sustinute de mine si Costel Clipescu la GUXT.
Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 4 minute
Ingrediente:
20 de creveti, decorticati (se pot lasa coditele intacte, daca doriti)
2 linguri de ulei de masline
coaja rasa de la 1 lamaie
1/2 lingura de suc de lamaie
1/2 legatura de patrunjel, tocat marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt de tot sau dati prin razatoarea mica
sare, dupa gust
piper negru, proaspat macinat, dupa gust
2-3 linguri de vin alb, sau vermut
paine, pentru servit
Instructiuni:
Se prepara gremolata, amestecand intr-un castron patrunjelul tocat cu coaja rasa de lamaie si usturoi. Se adauga suc de lamaie si ulei de masline. Se sareaza amestecul si se pipereaza.
Se adauga crevetii si se amesteca totul bine, astfel ca sa se marineze uniform. Se acopere castronul si se lasa crevetii la marinat circa 20-30 de minute.
Se incinge o tigaie, la foc mediu. Se adauga crevetii, cu marinada cu tot si se gatesc circa 1 minut, sau pana ce incep sa se coloreze. Se intorc, se adauga vinul si se continua gatitul alte 2 minute, pana ce sunt fragezi si facuti, iar o parte din lichid s-a evaporat.
Se servesc crevetii cu paine, stropiti cu sosul din tigaie, alaturi de un pahar de vin rose, sec.
Crevetii, intotdeauna bineveniti ( gustosi, arata bine si se pregatesc foarte repede – numai
calitati ).
@Mirela: Buni rau de tot. As manca zilnic, daca as putea. 🙂