Nuoc cham” este, poate, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de la nicio masa. Se potriveste foarte bine cu pestele si fructele de mare.


Bucatarie: vietnameza
Dificultate: usor
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
20 de creveti medii, decorticati si gatiti
2 limete, coaja rasa si sucul de la
1 lingura de sos de peste
2 catei de usturoi, rasi
2 lingurite de zahar
1 ardei iute rosu, tocat marunt
1 lingurita de ulei de susan
fire proaspete de patrunjel, pentru servit

Instructiuni:
Se piseaza intr-o piua usturoiul cu ardeiul iute, pana se obtine o pasta cat mai omogena.

Se combina intr-un castron sucul de limeta, sosul de peste, zaharul, uleiul de susan, mixtura de usturoi si ardei iute. Se amesteca pana bine, se dizolva zaharul, dupa care se acopera si se lasa 10 minute la odihna, ca sa se dezvolte aromele.

Se asaza pe un platou, sau o farfurie mai mare, cateva fire de patrunjel, pentru culoare. Peste acestea se asaza crevetii. Se presara cu coaja rasa de limeta si se servesc alaturi de sos.