Creveti cu sos nuoc cham

Nuoc cham” este, poate, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de la nicio masa. Se potriveste foarte bine cu pestele si fructele de mare.
Creveti cu sos nuoc cham - Creveti cu sos nuoc cham 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: vietnameza
Dificultate: usor
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
20 de creveti medii, decorticati si gatiti
2 limete, coaja rasa si sucul de la
1 lingura de sos de peste
2 catei de usturoi, rasi
2 lingurite de zahar
1 ardei iute rosu, tocat marunt
1 lingurita de ulei de susan
fire proaspete de patrunjel, pentru servit

Instructiuni:
Se piseaza intr-o piua usturoiul cu ardeiul iute, pana se obtine o pasta cat mai omogena.

Se combina intr-un castron sucul de limeta, sosul de peste, zaharul, uleiul de susan, mixtura de usturoi si ardei iute. Se amesteca pana bine, se dizolva zaharul, dupa care se acopera si se lasa 10 minute la odihna, ca sa se dezvolte aromele.

Se asaza pe un platou, sau o farfurie mai mare, cateva fire de patrunjel, pentru culoare. Peste acestea se asaza crevetii. Se presara cu coaja rasa de limeta si se servesc alaturi de sos.

Citeste si articolul →   Creveti in stil Szechuan

4 comentarii pe “Creveti cu sos nuoc cham

    • Radu Popovici spune:

      @cristi: am vazut adesea creveti prefierti care deja incepusera sa se altereze si erau lasati, bine mersi, la vanzare. oricum, sunt sigur ca si cei prefierti vin tot congelati si sunt decongelati inainte de a fi pusi in vanzare.. daca nu sunt consumati in 2-3 zile, incep deja problemele.

  1. cristi spune:

    din ce am vazut eu prin magazine , se gasesc creveti cam in urmatoarele moduri :
    1.”proaspeti” – ne-decorticati dar pre-fierti la kg ; 2.congelati – ne-decorticati , nefierti ,la cutie de carton ; 3.congelati – decorticati dar cu coada si pre-fierti , diverse marimi , la pungi sau la kg ; 4.congelati – decorticati , fara coada si pre-fierti , diverse marimi inclusiv cei mici folositi mai ales ca aroma pentru mincaruri cu sos.
    poti sa-mi dai mai multe detalii despre ce , cum , cind folosesti tu si de ce ? si n-ar fi rau chiar nume de marci si magazine daca se poate .

    • Radu Popovici spune:

      @cristi: Eu folosesc in ultimul timp, intotdeauna, creveti cruzi, congelati, cumparati de la Mega Image. Ii decongelez lent, peste noapte, in frigider.
      Mai folosesc, dar din ce in ce mai rar, creveti prefierti, de culoare roz… habar n-am marca, ii cumpar din Cora si Carrefour, pretul este pe la 40-50 lei/kg. O sa public curand un material despre cum trebuie sa arate crevetii, ca sa nu iei teapa si sa cumperi ceva care este deja alterat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.