Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai bate din palme. Preparatul este potrivit pe post de cina usoara sau ca gustare la masa de pranz.
Daca doriti sa il transformati intr-un fel principal, serviti crevetii alaturi de orez fiert.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 13 minute

Ingrediente:
16 creveti medii, curatati de cochilie (eventual pastrati coditele, pentru decor)
sare
piper negru, proaspat macinat
1/4 lingurita cu fulgi de ardei iute
1 lingura de ulei de masline extra virgin
4 catei de usturoi mari, tocati
1/2 ceapa medie, tocata
1-2 cepe verzi, tocate
2-3 linguri de vin alb
1 lingura de suc proaspat de lamaie
1 lingura de frunze proaspete de busuioc, tocate
feliute de lamaie, pentru servit
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

Instructiuni:
Se infig crevetii cate 2-3 in scobitori de coctail, sau in frigari de lemn de mici dimensiuni. Se sareaza si se pipereaza. Folosirea frigarilor nu este obligatorie, darcrevetii se manuiesc astfel mai lesne si arata mai interesant in farfurie.

Se incinge o tigaie la foc mediu. Se adauga uleiul si, cand este incins, se adauga ceapa si se sareaza. Se gateste la foc mic 4-3 minute, pana se inmoaie Se adauga usturoiul, se amesteca si se continua 1 minut.

Se face flacara mica si se adauga fulgii de ardei iute si se continua gatitul 1 minut, amestecand continuu. Se adauga vinul si sucul de lamaie si se mijoteaza mixtura 2-3 minute.

Se adauga crevetii si se gatesc 3-4 minute, sau pana ce isi schimba culoarea. Se ia tigaia de pe foc si se adauga busuiocul tocat si ceapa verde. Se amesteca.
Se servesc crevetii asezati cat mai decorativ in farfurie, alaturi de feliute de lamaie si ornati cu frunze de busuioc.