Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 mai 2015, la Bistro GUXT. Este gatit in stil mediteranean, aromatizat cu usturoi, chimen, vin alb si ierburi aromate; totul se petrece foarte rapid, iar rezultatul final este delicios si decorativ.
Cheia retetei este sa alegeti niste creveti de buna calitate si sa-i gatiti intregi. Asa cum un copan de pui este mai bun atunci cand este gatit cu os cu tot, crevetii Black Tiger sunt mult mai apetisanti gatiti intregi. Inarmati-va cu cateva servetele, caci veti avea nevoie.
Stropiti totul cu un pahar de vin rosé, un spumant alb sau rosé, o bere pilsner sau, si mai bine, o bere din grau, nefiltrata. Aveti toate aceste variante la indemana in meniul de bauturi de la Bistro GUXT.
Bucatarie: GUXT
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
600 g creveti Black Tiger, cu cochilie (cam 12 bucati)
sare
piper negru, proaspat macinat
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de oregano uscat
6-8 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
100 ml vin alb (sau vin rosé)
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
1/2 lamaie, optional
legume (ceapa, ardei gras, rosii, vinete, dovlecei) la gratar, pentru servit
Instructiuni:
Se aprinde un ochi de aragaz, la flacara mica-medie si se asaza pe foc o tigaie cu fund gros. Se adauga jumatate din ulei, boiaua, chimenul, oreganoul si usturoiul. Se amesteca atunci cand uleiul incepe sa se incinga.
Cand uleiul este incins, se adauga crevetii, se sareaza si se pipereaza, apoi se amesteca bine in uleiul aromat. Se adauga vinul si se amesteca din nou. Se gatesc crevetii circa 4 minute, sau cat este nevoie ca sa fie facuti. In principiu, 4-5 minute ar trebui sa fie de ajuns; nu-i gatiti prea mult, caci se vor face cauciucosi la textura.
Se servesc crevetii alaturi de legume gatite pe gratar. Se stropeste totul cu restul de ulei, se presara cu patrunjel si cu putin suc de lamaie (necesar mai ales daca vinul are o aciditate mica; vor da vioiciune gustului).