Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Sper ca aceasta reteta simpla, dar delicioasa, frumos aromata si decorativa, de inspiratie mediteraneana, sa va fie pe plac si sa o incercati cu prima ocazie, alaturi de vinul potrivit.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute + marinare
Timp de gatit: 7 minute

Ingrediente:
250 g creveti cruzi, decorticati
sare
piper negru, proaspat macinat
2-3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi, ras
2 linguri de suc de lamaie
3 linguri de pasta de rosii
1/2 ardei iute rosu, tocat marunt
1/2 ardei iute rosu, taiat rondele subtiri
1 lingura de frunze de busuioc proaspat, tocate
ramurele de busuioc, pentru servit
coaja rasa de lamaie, pentru garnisit
feliute de lamaie, pentru servit
rondele de ardei iute, pentru servit
fasiute subtiri de coaja de lamaie, pentru garnisit
160 g spaghete negre (colorate cu cerneala de sepie)

Instructiuni:
Se infig crevetii in frigari de lemn si se aseza frigaruile intr-un platou. Se amesteca intr-un castronel uleiul cu usturoi, suc de lamaie, ardei iute tocat, sare si piper. Se toarna marinada peste creveti si acestia se intorc, ca sa se imbrace uniform in lichidul aromat. Se lasa la marinat 30 de minute.

Intre timp se oparesc in apa clocotita firisoarele de coaja de lamaie, apoi se racoresc in apa rece si se scurg.

Se fierb pastele in apa cu sare (circa 2 lingurite de sare/1 litru de apa), la clocot puternic, circa 10 minute, sau pana ce sunt al dente; verificati timpul trecut pe ambalaj.

Se incinge un gratar de fonta. Se scurg bine crevetii de marinada si se frig cate 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand sunt facuti. Se scot si se pun deoparte, pe o farfurie calda.

Se transfera intr-o craticioara marinada si se combina cu pasta de rosii. Se fierbe mixtura la foc mic cateva minute, pana ce sosul se ingroasa putin. Se amesteca cea mai mare parte din acest sos cu pastele. Atentie, sosul trebuie doar sa imbrace uniform si complet pastele, nu sa balteasca in farfurie.
Se servesc crevetii stropiti cu restul de sos, ornati cu feliute de lamaie, firisoare de coaja de lamaie, frunze de busuioc si rondele de ardei iute, alaturi de un pahar de Rose by Enira 2011.

Vinul potrivit: Enira Rose 2010

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.